Ingrediente: 100 gr midii, 100 gr pulpa de scoici, 100 gr
creveti, 1 zucchini (dovlecel verde), 7-8 rosii cherry, 1 catel de usturoi, 250
gr de spaghete, sare, ulei de masline extravirgin, 1 mic manunchi de patrunjel,
piper
Preparare : Fierbeti apa pentru spaghete adaugand sare.
Adaugati spaghetele si fierbeti-le respectand indicatiile de pe confectie. Cand
sunt al dente le strecurati pastrand un pic de apa in care au fiert si le
adaugati in tigaie in care ati pregatit sosul dupa cum urmeaza:
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si
adaugati catelul de usturoi. Adaugati pulpa de scoici si midiile. Cand midiile
incep sa se desfaca adaugati si crevetii (care trebuie gatiti doar pana cand
incep sa se arcuiasca) si rosiile. Dupa un alt minut adaugati dovlecelul tocat
marunt si miscati-le in tigaie cu miscari meseriase de incheietura ;)
Dovlecelul trebuie sa fie proaspat si crocant. Adaugati si spaghetele in final
cu putina apa in care au fiert pentru a realiza un sos. Presarati putin piper
si patrunjelul tocat marunt si serviti dupa ce ati stropit cu putin ulei
proaspat de masline extravirgin. Pofta buna!
In comert se gasesc si confectii semipreparate de sos de fructe de mare. In acest caz gatiti urmand
indicatiile de pe confectie dar considerati ca s-ar putea sa aveti nevoie de
mai multe confectii pentru cantitatea de spaghete indicata.
ITALIANO
Ingredienti: 100 gr di cozze, 100 gr vongole sgusciate, 100
gr di gamberetti, 1 zucchina, 7-8 pomodorrini ciliegini, uno spicchio d’aglio,
250 gr di spaghetti, sale, olio extravergine d’oliva, un mazzetto di
prezzemolo, pepe
Preparazione: Fate bollire l’acqua per la pasta aggiungendo
del sale. Buttate dentro gli spaghetti e cuocetegli seguendo le indicazioni sulla
confezione. Quando sono al dente scolateli conservando un po’ d’acqua di
cottura e gli aggiungete nella padella dove avete preparato il condimento in
questo modo:
Fate scaldare in una padella antiaderente l’olio d’oliva e
buttateci dentro lo spicchio d’aglio. Aggiungete le vongole e le cozze. Quando
le cozze cominciano ad aprirsi aggiungete anche gli gamberetti (vanno cucinati
solo finché comincino a curvarsi) ed i pomodorini. Dopo un altro minuto aggiungete anche gli
zucchini e fate saltare in padella il condimento con movimenti di polso
maestosi. Gli zucchini devono essere freschi e croccanti. Aggiungete anche la
pasta con l’acqua di cottura in modo da poter realizzare un sughetto.
Aggiungete una spolverata di pepe e cospargete con del prezzemolo tritato
finemente e servite dopo che avete aggiunto qualche goccio d’olio d’oliva
extravergine crudo. Buon appetito!
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