Ca tot vine vara si in acest sezon se cauta multa mancarea
rece vreau sa va prezint o salata rece de macaroane. Stiu ca pe caldura nimeni
nu are chef sa stea in bucatarie dar nici nu ar vrea sa manance doar sandvisuri
asa ca iata va prezint o reteta pentru o mancare gustoasa si usor de facut fara
sa trebuiasca sa suportati flacarile aragazului pentru mult timp. Iata de ce
aveti nevoie:
Ingrediente (4 persoane): 350 gr macaroane (preferabil rigatoni sau penne rigate), un
borcan de ton filé in ulei (nu va recoman o marca anume, folositi-l pe acela
care va e pe plac, dar va recomand tonul la borcan intrucat are bucati mai
consistente de ton), 150 gr de rosii cherry, cateva fire de busuioc verde, ulei
de masline extravirgin, sare
Preparare: Puneti la fiert o oala cu apa si sare si fierbeti
macaroanele urmand indicatiile de pe confectie.
Odata fierte, le scurgeti de apa, le treceti prin apa rece pentru a le
raci si taiati in doua rosiile cherry. Intr-o tigaie incalziti uleiul de
masline si saltati rosiile 30 de secunde. Inainte sa stingeti focul rupeti
frunzele de busuioc peste rosii si le saltati in continuare. Lasati sa se
raceasca rosiile apoi intr-un castron peste macaroane agaugati continutul din
tigaie si fileurile de ton incercand sa nu adaugati si uleiul din borcan pentru
ca este destul cel din tigaie. Se poate conserva in frigider si manca si a doua
zi. Pofta buna!
ITALIANO
Visto che arriva l’estate ed in questo periodo siamo alla
ricerca di pasti freddi, ho deciso di presentarvi un insalata di pasta fredda.
So che con questo caldo nessuno ha voglia di stare in cucina ma neanche
mangiare solo panini e quindi vi presento una ricetta per un piatto saporito e
facile da preparare senza dover sopportare il calore dei fornelli a lungo. Ecco
di cosa avete bisogno:
Ingredienti: (4 persone): 350 gr di pasta (preferibilmente
rigatoni e penne rigate), un barattolo di tonno sotto olio (non vi consiglio
nessun marchio, usate quello che vi piace di più però vi consiglio il tonno in
barattolo perché ha dei filetti più consistenti), 150 gr di pomodorini
ciliegini, del basilico fresco, olio extravergine d’oliva, sale
Preparazione: Fate bollire l’acqua per la pasta con del sale
e lessate la pasta seguendo le indicazioni sulla confezione. A fine cottura
scolate la pasta e fatela raffreddare sotto l’acqua fredda e tagliate a metà i
pomodorini. In una padella riscaldate l’olio d’oliva e fate saltare i
pomodorini per 30 secondi. Qualche istante prima d spegnere i fornelli
stracciate con le mani le foglie di basilico e buttatele dentro insieme ai
pomodori. Lasciate raffreddare anche i pomodorini e quando sono freddi in una
casseruola sopra la pasta aggiungete il contenuto della padella, i filetti di
tonno cercando di non versare anche l’olio in cui era conservato perché l’olio
che c’era già in padella è sufficiente. Si può conservare in frigo e mangiare
anche il giorno seguente.
Buon appetito!
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