Salutare dragilor,
astazi vreau sa va vorbesc despre un lucru pe care, sunt
sigura, il adoram cu totii, si anume ciresele. Stiu ca este un pic cam tarziu
pentru aceasta postare pentru ca se sfarsesc dar trebuie sa vedem partea
pozitiva a acestui lucru, costa mult mai putin in acest moment. Asadar, daca
gustul delicios si pretul mic nu va motiveaza destul pentru a le cauta in piete
sau magazine vreau sa va spun ca ciresele nu sunt doar un moft, ele sunt si
bogate in vitamine si minerale. Contin vitaminele C, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9,
K dar si urmatoarele minerale: calcio, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu
si zinc. In plus au putine calorii, 100 de grame de cirese are in medie 60 de
calorii si datorita efectului diuretic (va face sa faceti mult pipi si sa
eliminati apa) va pot ajuta si sa slabiti. Imi amintesc o vara in care ma
hranisem o luna intreaga aproape numai cu cirese, eu fiind o mare iubitoare de
cirese,si datorita faptului ca pierdusem
niste kilograme deloc neglijabile si urinam mult medicii ma suspectasera de
diabet, iar cand analizele au iesit bine si in urma anamnezei a reiesit motivul
simtomelor acuzate va imaginati ce hohote de ras s-au starnit. Totusi nu va
recomand sa mancati numai cirese, pentru ca desi contin vitamine s minerale, acestea
nu sunt suficiente pentru a acoperi nevoile zilnice, in plus, dupa cum va
puteti da seama si dupa gust, ciresele contin si zahar L Ca si fapt curios va voi
prezenta niste statistici, producatorul numarul 1 la nivel mondial de cirese
este Turcia, urmat de USA, in Europa Italia ocupa un bine meritat locul 4 iar
Romania locul 10 cu o productie de aproximativ 70 de tone, desi tinand cont ca
aceste statistici sunt realizate pe baza cantitatilor comercializate, iar dupa
cum bine stim cu totii in Romania micii producatori inainte de comercializare se
ocupa de consumul propriu crud sau in a realiza dulcetiuri, productia
propriu-zisa sunt sigura ca este mult mai mare. Acestea fiind spuse, va doresc
pofta buna si sa va bucurati de ele atat cat le mai gasiti pentru ca daca nu
profitati acum va trebui sa asteptati pana la anul urmator.
Va multumesc ca ati citit postarea mea si va astept cu drag
la urmatoarea postare!
ITALIANO
Salve carissimi,
oggi voglio parlarvi di qualcosa, che sono sicura, tutti
adoriamo, vale a dire le ciliegie. So che è un po 'tardi per questo post perché
stanno per finire ma dobbiamo vedere il lato positivo di questo, i costi sono
molto più bassi ora. Quindi, se il gusto delizioso e il prezzo basso non
bastano per motivarvi a cercare questi frutti
nei mercati e negozi, voglio dirvi che le ciliegie non sono solo un capricio,
ma sono anche ricche di vitamine e minerali. Contengono vitamine C, A, B1, B2,
B3, B5, B6, B9, K ma anche i seguenti minerali: calcio, ferro, magnesio,
fosforo, potassio, sodio e zinco. Inoltre, hanno un minor numero di calorie,
100 grammi di ciliegie ha una media di 60 calorie e grazie al loro effetto diuretico (ti fanno fare tanta pipì ed
eliminare l'acqua) possono aiutare a
perdere peso. Mi ricordo di un estate in cui ero nutrita per un mese quasi
esclusivamente di ciliegie, essendo io una grande amante di ciliegie, e siccome
avevo perso dei chili per niente trascurabili e urinavo tantissimo, i medici mi
sospettarono di diabete, e quando le analisi sono risultate buone e dopo che l’anamnesi
ha rivelato il motivo dei miei sintomi, potete
immaginare le risate suscitate. Tuttavia non vi consiglio di mangiare
solo le ciliegie perché anche se contengono vitamine e minerali, non sono
sufficienti a coprire le necessità quotidiane, in aggiunta, come si può
immaginare dal gusto, le ciliegie contengono zucchero L Come curiosità vi presenterò
alcuni dati statistici, il numero 1 produttore di ciliegie in tutto il mondo è
la Turchia, seguita da Stati Uniti d'America, in Europa l'Italia occupa un ben
meritato 4 ° posto mentre la Romania è
al 10 ° posto con una produzione di circa 70 tonnellate all’anno, ma
considerando che queste statistiche si basano sulle quantità vendute, e come
tutti sappiamo i piccoli produttori in Romania prima di commercializzazione si
accupano con il proprio consumo, crudo o per fare le marmellate e quindi la
produzione vera e propria è molto più alta. Detto questo, vi auguro buon
appetito e di godere per quanto è ancora possibile trovarle ma ricordate che se
non approfittate adesso bisogna aspettare fino al prossimo anno.
Vi ringrazio per aver visitato il mio blog e vi aspetto con gioia al prossimo post!
ENGLISH
Hello my
dearest,
Today I
want to talk about something, I'm sure, we all love, namely cherries. I know
it's a bit 'late for this post because the season for this fruit it is almost
ending but we have to see the positive side of this, the costs are much lower
now. Therefore, if the delicious taste and low price are not enough to motivate
you to look for these fruits in the markets and shops, I want to tell you that
cherries are not only a caprice, but they are also rich in vitamins and
minerals. They contain vitamins C, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K but also the
following minerals: calcium, iron, magnesium, phosphorus, potassium, sodium and
zinc. In addition, they have fewer calories, 100 grams of cherries has an
average of 60 calories and due to their diuretic effect (they make you pee a
lot and eliminate water) can help you lose weight. I remember one summer when I
ate for a month almost exclusively cherries, because I am a great lover of
cherries, and since I had lost weight at all negligible and was urinating a
lot, the doctors suspected I had diabetes, and when the blood exams turned out
good and after that anamnesis revealed the reason of my symptoms, you can
imagine the laughter this situation aroused. However I would not recommend
eating only cherries because even if they contain vitamins and minerals, are
not sufficient to cover the daily need, in addition, as you might guess from
the taste, cherries contain sugar L As a curiosity I will introduce some
statistical data, number 1 producer of cherries in the world is Turkey,
followed by the United States of America, Italy in Europe occupies a well
deserved 4th place while Romania is in 10th place with a production of about 70
tonnes per ' year, but considering that these statistics are based on the
quantities sold, and as we all know, small producers in Romania before
commercialization they take care of the
personal consumption, raw or to make jam, then the actual production is much
higher. That being said, I wish you a good appetite and enjoy them while you
can still find them or remember that if you do not take advantage now, you have
to wait until next year.
Thank you for visiting my blog and I'm looking forward to see you again for my next post!
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