Friday, June 24, 2016

Ciresele - o placere, un deliciu, un suspin / Ciliegia - un piacere, una delizia, un sospiro / Cherries - a pleasure, a delight, a moan



Salutare dragilor,
astazi vreau sa va vorbesc despre un lucru pe care, sunt sigura, il adoram cu totii, si anume ciresele. Stiu ca este un pic cam tarziu pentru aceasta postare pentru ca se sfarsesc dar trebuie sa vedem partea pozitiva a acestui lucru, costa mult mai putin in acest moment. Asadar, daca gustul delicios si pretul mic nu va motiveaza destul pentru a le cauta in piete sau magazine vreau sa va spun ca ciresele nu sunt doar un moft, ele sunt si bogate in vitamine si minerale. Contin vitaminele C, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K dar si urmatoarele minerale: calcio, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. In plus au putine calorii, 100 de grame de cirese are in medie 60 de calorii si datorita efectului diuretic (va face sa faceti mult pipi si sa eliminati apa) va pot ajuta si sa slabiti. Imi amintesc o vara in care ma hranisem o luna intreaga aproape numai cu cirese, eu fiind o mare iubitoare de cirese,si  datorita faptului ca pierdusem niste kilograme deloc neglijabile si urinam mult medicii ma suspectasera de diabet, iar cand analizele au iesit bine si in urma anamnezei a reiesit motivul simtomelor acuzate va imaginati ce hohote de ras s-au starnit. Totusi nu va recomand sa mancati numai cirese, pentru ca desi contin vitamine s minerale, acestea nu sunt suficiente pentru a acoperi nevoile zilnice, in plus, dupa cum va puteti da seama si dupa gust, ciresele contin si zahar L Ca si fapt curios va voi prezenta niste statistici, producatorul numarul 1 la nivel mondial de cirese este Turcia, urmat de USA, in Europa Italia ocupa un bine meritat locul 4 iar Romania locul 10 cu o productie de aproximativ 70 de tone, desi tinand cont ca aceste statistici sunt realizate pe baza cantitatilor comercializate, iar dupa cum bine stim cu totii in Romania micii producatori inainte de comercializare se ocupa de consumul propriu crud sau in a realiza dulcetiuri, productia propriu-zisa sunt sigura ca este mult mai mare. Acestea fiind spuse, va doresc pofta buna si sa va bucurati de ele atat cat le mai gasiti pentru ca daca nu profitati acum va trebui sa asteptati pana la anul urmator.

Va multumesc ca ati citit postarea mea si va astept cu drag la urmatoarea postare!


ITALIANO

Salve carissimi,
oggi voglio parlarvi di qualcosa, che sono sicura, tutti adoriamo, vale a dire le ciliegie. So che è un po 'tardi per questo post perché stanno per finire ma dobbiamo vedere il lato positivo di questo, i costi sono molto più bassi ora. Quindi, se il gusto delizioso e il prezzo basso non bastano per motivarvi a  cercare questi frutti nei mercati e negozi, voglio dirvi che le ciliegie non sono solo un capricio, ma sono anche ricche di vitamine e minerali. Contengono vitamine C, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K ma anche i seguenti minerali: calcio, ferro, magnesio, fosforo, potassio, sodio e zinco. Inoltre, hanno un minor numero di calorie, 100 grammi di ciliegie ha una media di 60 calorie e grazie al loro effetto  diuretico (ti fanno fare tanta pipì ed eliminare  l'acqua) possono aiutare a perdere peso. Mi ricordo di un estate in cui ero nutrita per un mese quasi esclusivamente di ciliegie, essendo io una grande amante di ciliegie, e siccome avevo perso dei chili per niente trascurabili e urinavo tantissimo, i medici mi sospettarono di diabete, e quando le analisi sono risultate buone e dopo che l’anamnesi ha rivelato il motivo dei miei sintomi, potete  immaginare le risate suscitate. Tuttavia non vi consiglio di mangiare solo le ciliegie perché anche se contengono vitamine e minerali, non sono sufficienti a coprire le necessità quotidiane, in aggiunta, come si può immaginare dal gusto, le ciliegie contengono zucchero L Come curiosità vi presenterò alcuni dati statistici, il numero 1 produttore di ciliegie in tutto il mondo è la Turchia, seguita da Stati Uniti d'America, in Europa l'Italia occupa un ben meritato 4 ° posto  mentre la Romania è al 10 ° posto con una produzione di circa 70 tonnellate all’anno, ma considerando che queste statistiche si basano sulle quantità vendute, e come tutti sappiamo i piccoli produttori in Romania prima di commercializzazione si accupano con il proprio consumo, crudo o per fare le marmellate e quindi la produzione vera e propria è molto più alta. Detto questo, vi auguro buon appetito e di godere per quanto è ancora possibile trovarle ma ricordate che se non approfittate adesso bisogna aspettare fino al prossimo anno.

Vi ringrazio per aver visitato il mio blog e vi aspetto con gioia al prossimo post!


ENGLISH

Hello my dearest,

Today I want to talk about something, I'm sure, we all love, namely cherries. I know it's a bit 'late for this post because the season for this fruit it is almost ending but we have to see the positive side of this, the costs are much lower now. Therefore, if the delicious taste and low price are not enough to motivate you to look for these fruits in the markets and shops, I want to tell you that cherries are not only a caprice, but they are also rich in vitamins and minerals. They contain vitamins C, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K but also the following minerals: calcium, iron, magnesium, phosphorus, potassium, sodium and zinc. In addition, they have fewer calories, 100 grams of cherries has an average of 60 calories and due to their diuretic effect (they make you pee a lot and eliminate water) can help you lose weight. I remember one summer when I ate for a month almost exclusively cherries, because I am a great lover of cherries, and since I had lost weight at all negligible and was urinating a lot, the doctors suspected I had diabetes, and when the blood exams turned out good and after that anamnesis revealed the reason of my symptoms, you can imagine the laughter this situation aroused. However I would not recommend eating only cherries because even if they contain vitamins and minerals, are not sufficient to cover the daily need, in addition, as you might guess from the taste, cherries contain  sugar L  As a curiosity I will introduce some statistical data, number 1 producer of cherries in the world is Turkey, followed by the United States of America, Italy in Europe occupies a well deserved 4th place while Romania is in 10th place with a production of about 70 tonnes per ' year, but considering that these statistics are based on the quantities sold, and as we all know, small producers in Romania before commercialization they take care  of the personal consumption, raw or to make jam, then the actual production is much higher. That being said, I wish you a good appetite and enjoy them while you can still find them or remember that if you do not take advantage now, you have to wait until next year. 

Thank you for visiting my blog and I'm looking forward to see you again for my next post!

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