Wednesday, March 30, 2016

Beauty tips: hidratarea

Astazi vreau sa vorbesc despre un lucru ce poate parea superficial dar este totusi fundamental, ingrijirea tenului. Avem o singura piele si ar trebui sa incercam sa o pastram cat mai bine in asa fel incat sa ne insoteasca toata viata in cea mai buna stare. Ingrjirea tenului cuprinde numeroase aspecte, in acest moment am ales sa vorbesc despre hidratare. Hidratarea incepe de la un mod corect de a trai, consumul adecvat de lichide, minim 2 litri de apa pe zi. Un ten hidratat este mai elastic si luminos. In ceea ce priveste produsele cosmetice nu vreau sa va recomand marci, va voi vorbi mai tarziu despre 2 produse ce s-au dovedit valabile pentru acest moment al anului si pentru tipologia mea de piele. Nimeni nu poate folosi aceeasi crema de fata pe toata durata anului pentru ca de exemplu iarna avem nevoie de un factor hidratant mai puternic pentru a infrunta temperiile. Aceeasi crema vara poate rezulta grasa. Este important sa aplicati crema dimineata si seara, chiar daca poate nu va puteti permite sa cumparati crema de zi si de noapte, puteti folosi aceeasi crema in ambele momente dupa ce v-ati demachiat si v-ati spalat fata cu produsul potrivit tenului vostru si inainte de a aplica orice produs de machiaj. Va voi vorbi despre 2 creme de fata care se pot gasi in comert relativ usor, una este chiar un produs usor reperibil la supermarket.  Crema L'Oreal Skin perfection  este o crema hidratanta care mie imi lasa o piele fina, hidratata si supla. Eu o folosesc atat dimineata cat seara, nu este foarte scumpa, in medie 14 euro si ajunge o cantitate redusa pentru ca este... satioasa :) Tenul meu ramane fericit! Cea de-a doa crema, de la Clarins, Baume Beauté Eclair / Beauty Flash Balm este mai mult decat o crema, este un balsam care va lasa pielea fina, stralucitoare, hidratata si ferma. Este usor colorata, deci daca in mod normal nu folositi un fond de ten in timpul zilei aceasta crema este ideala pentru un colorit delicat si natural care poate inlocui un BB cream. Nu am idee cat costa individual pentru ca eu am cumparat-o in cadrul unui set impreuna cu alte 4 produse la pretul de circa 30 de euro. Aceasta crema imi rasfata tenul dar atentie sa nu folositi prea mult pentru devine lipicioasa. 
Aceasta nu este o reclama, nu am fost contactata de nici una din marcile mai sus mentionate pentru a va prezenta produsele, ci va impartasesc experientele si parerile mele in speranta ca va pot fi de folos. Mentionez ca tipul meu de ten este normal pentru cea mai mare parte a anului, iarna are tendinta de a deveni uscat iar vara in zilele toride devine mixt. 


Va imbratisez!

Monday, March 28, 2016

Regrete / Regrets

Regrete... Astazi vreau sa vorbesc despre ceea ce in mod sigur fiecare din noi am trait la un moment dat in viata, regretele. Regrete pentru o piederea unei persoane dragi, regrete pentru pierderea unei ocazii sau a unei sanse in viata, regrete pentru lucruri pe care nu le-am facut, decizii pe care nu le-am luat sau situatii pe care dimpotriva, nu le-am infruntat si lucruri la care ar fi trebuit sa renuntam si nu am facut-o. 
Aceasta postare a fost inspirata de ceea ce s-a intamplat ieri in Pakistan, unde in urma unui atentat terorist si-au pierdut viata peste 70 de persoane si alti 100 au fost raniti grav in urma atacurilor kamikaze in interiorul unui parc public. Oare cate regrete au avut si au persoanele implicate in acest dezastru creat de mana omului? Cate sanse si ocazii au pierdut? Cate persoane ar fi vrut sa vada si nu mai au ocazia sa o faca? Cati fii ar fi dorit sa le fi spus parintilor la timp cat ii iubesc si nu mai au ocazia a o faca? Cati tineri au pierdut sansa de a face pace cu persoana iubita pentru ca in seara anterioara orgoliul a fost prea puternic? 
Voi ce regretati? Nu este nevoie sa imi spuneti, este suficient sa cugetati un minut in sufletul votru si sa va promiteti ca veti incerca sa evitati astfel de regrete in viitor. Eu una am facut-o! 
Va imbratisez!
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/pakistan/12205457/Pakistan-terror-attack-69-dead-after-suicide-bomber-strikes-childrens-play-area-in-Lahore.html

Tuesday, March 22, 2016

Teroare

Am intrerupt munca de organizare a casei pentru a citi si scrie un articol despre ceea ce s-a intamplat in aceasta dimineata la Bruxelles, Belgia. Aflarea acestor evenimente m-a cutremurat, socat si inspaimantat peste masura. Astazi la ora 8 dimineata aproximativ au esploratore 2 bombe la aeroportul Zaventem din Bruxelles soldandu-se cu cel putin 13 decesuri si 35 de raniti. O ora mai tarziu s-au inregistrat alte 2 explozii la statiile de metrou Maelbeck si Schumann in preajma institutiilor UE ucigand alte 10 persoane. Autoritatiile si presa vorbesc despre atentate kamikaze si atrag atentia asupra faptului ca s-au desfasurat la 3 zile dupa arestul lui Salah Abdesalam, responsabilul atentatelor de la Paris din noiembrie.
Eu nu vreau sa discut aceste aspecte, se vor ocupa autoritatiile si sper sa gaseasca cat mai repede responsabilii si sa ii pedespseasca asa cum se cuvine.
Eu vreau sa vorbesc despre victimele acestor atentate, oameni normali cu familii si prieteni care ieri seara s-au dus la culcare dupa o zi grea de munca, oameni care si-au imbratisat copii si persoana iubita o ultima data, persoane care in aceasta dimineata in tumultul atroce al acestor evenimente au realizat ca nu vor mai putea face acele lucruri. Acele persoane puteau sa fie oricare din noi de aceea vreau sa va indemn sa nu lasati timpul sa treaca, sa iubiti astazi si sa nu uitati sa va imbratisati persoanele dragi cat inca mai puteti pentru ca nu stiti cand va veti intalni cu persoane care nu au nici un respect pentru viata si familiilor altora.

Wednesday, March 16, 2016

Sanatatea - cel mai pretios dar / La salute - il regalo più prezioso / Health - the most precious gift

Astazi vreau sa vorbesc despre ceea ce poate este lucrul cel mai important in viata, sanatatea, iar daca nu este asa atunci trebuie sa ne reorganizam scopurile si telurile in viata. Sanatatea trebuie sa aiba primatul pentru ca ea ne permite sa facem orice, sa muncim, sa iubim, sa gandim, sa calatorim, etc. Desigur, si persoanele care au probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave, temporare sau permanente, curabile sau incurabile, sunt capabila de lucrurile mentionate mai sus, in moduri adecvate situatiei lor.  Trebuie sa fie. Boala nu este un impediment, este o provocare, este o provocare pentru a ne dezvolta personalitatea si capacitatile. Nu mai reusesti sa alergi? O plimbare la pas lent este foarte placuta, ai timp sa observi lucruri pe care inainte nu le-ai remarcat. Nu mai vezi? Sunetele sunt o lume minunata, simtul tactil iti poate trezii senzatii uimitoare. Nu mai auzi? Sunt sigura ca apreciezi mai mult decat oricine spectacolul culorilor. Nu mai poti manca anumite alimente? Pare ridicol sa ma ocup acum de acest aspect dar este real si frecvent si nu trebuie ignorat ci este pur si simplu o noua sansa sa descoperi alte gusturi.
Cand ai o problema grava este normal sa fii furios cu intreaga lume. Uneori poti ajunge sa ii detesti pe cei sanatosi pentru ca nu trec prin ceea ce treci tu, pentru ca nu te inteleg, pentru ca sunt obtuzi sau pur si simplu pentru ca sunt persoane rele si dupa cum ai fost invatat de mic "lucrurile rele ar trebui sa se intample persoanelor rele". Ei bine e normal ce ti se intampla, trebuie sa treci peste, si daca momentul se repeta trebuie sa il depasesti di nou cu mult curaj, pentru ca suntem noi, persoanele care au probleme cei curajosi. Lucrurile rele nu se intampla persoanelor rele, ci persoanelor care au capacitatea sa le depaseasca.
In ciuda problemelor deja existente noi trebuie sa facem tot posibilul pentru a ne conserva cat mai bine sanatatea fizica si spirituala, mintala si emotionala. In acest scop avem la dispozitie medici, specialisti, magazine naturiste, biserici, locuri de cult, arta, muzica, literatura pentru ca fiecare dintre noi sa ne regasim pacea si sa ne mentinem sanatatea.

Va imbratisez cu drag!


ENGLISH

Today I want to talk about what may be the most important thing in life, health, and if it is not so, then we need to reorganize our goals and purposes in life. Health needs primacy because it allows us to do everything, work, love, think, travel, and much more. Of course, people with more or less serious, temporary or permanent, curable or incurable health problems are capable of the above-mentioned things in ways appropriate to their situation. They have to. Disease is not an impediment, it is a challenge, it is a challenge to develop our personality and capabilities. You can’t run anymore? A slow walk is very pleasant, you have time to notice things that you have not noticed before. You can't see anymore? The sounds are a wonderful world, the sense of touch can awaken in you stunning sensations. You can't hear anymore? I'm sure you appreciate more than anyone else the spectacle of colors. Can't you eat certain foods anymore? It seems ridiculous to deal with this aspect now but it is real and frequent and should not be ignored, and it could simply be a new chance to discover other flavors. When you have a serious problem it's normal to be angry with the whole world. Sometimes you can end up hating the healthy persons because they are not facing what you're going through, because they do not understand you, because they're obtuse or just because they're bad people and as you've been thought since little "Bad things happen to bad people." Well, it is normal what you are feeling and you have to get over it, and if the moment repeats, you have to do it again with more courage, because we, those with problems are the courageous ones. Bad things do not happen to bad people, but to people who have the ability to overcome them. Despite all the problems we already have, we must do our best to preserve our physical, spiritual, mental and emotional health. In order to do that, we have at our disposition doctors, specialists, naturist shops, churches, places of culture, art, music, literature so that each one of us can find peace and maintain our health.


I embrace you dearely!

Tuesday, March 15, 2016

Ceaiul verde remediu pentru sanatate si frumusete

Ceaiul verde este o bautura miraculoasa care a ramas ignorat din cauza gustului deosebit, de unii descris ca fiind amar. Un sfat este sa nu turnati apa clocotita direct peste el pentru ca acesta ii da gustul amar ci sa asteptati 1-2 minute si apoi sa turnati apa.
Ceaiul verde este bogat in polifenoli, care au o actiune anti-inflamatoare si antioxidanta, flavonoizi, vitamina C, vitamina B, vitamina K, cafeina, aminoacidul L-teanina care reduce stresul mental si fizic dar si minerale precum magnziul si aluminiul. Chiar daca recunoscut din antichitate de catre popoarele asiatice ca un elixir al longevitatii in occident doar de putin timp ii sunt cunoscute beneficiile. Datorita polifenolilor pe care ii contine, ceaiul verde catalizeaza oxidarea aerobica responsabila de distraugerea celulara. In ultimele decenii cercetarile stintifiice au vizat efectele benefice ale ceaiului verde avand ca si consecinta demonstrarea de catre studii stintifiice longitunale ca persoanele care consuma in mod regulat ceai verde au o incidenta mai scazuta de tumori si boli cardiovasculare. Cercetarile au dovedit ca ceaiul verde reduce incidenta de cancer mamar, ovarian, cancer la prostata si cancer de colon. Pe de alta parte ceaiul verde reduce efectele colaterale ale radioterapiei si chemioterapiei. Cred ca este important sa vorbim despre paradoxul asiatic, si anume incidenta scazuta de tulburari cardiovasculare in pofida unui consum exagerat de tigari, acest paradox este datorat beneficiilor ceaiului verde asupra tensiunii arteriale, controlului grasimilor din sange si implicit reducerii arteriosclerozei prevenind in acelai timp tromboza.  Ceaiul verde are efecte pozitive si asupra aparaturului digestiv reducand riscul de calculi biliari si cancer la fiere.  La nivel neurologic ceaiul verde previne Parkinson-ul, Alzheimer-ul si Scleroza multipla reducand deopotriva si stres-ul cat si deficitul cognitiv. Pe langa acestea ceaiul verde are efecte benefice si in reducerea cazurilor de artrita reumatoida, infectiilor si intoxicatiilor.
Sunt sigura totui ca multe dintre noi femeile ne intrebam daca ceaiul verde are cu adevarat efecte benefice asupra dietei si slabitului. Ei bine, da! Ceaiul verde provoaca oxidarea grasimilor datorita proprietatiilor termogenice, stimuleaza metabolismul ca sa elimine grasimile in exces, incetinesc absorbirea grasimilor dupa masa cat si deopotriva favorizeaza arderea grasimilor si nu a glucidelor atunci cand se face activitate fizica.
Pe de alta parte are si contraindicatii pentru ca un consum exagerat poate duce la pierderi exagerate in greutate si tulburari tiroidiene. Pe dealta parte ceaiul verde nu este indicat in timpul sarcinii si in timpul tratamentului unor tipuri de cancer cu anumite tipuri de anticorpi monoclonali.
Este indicat 1 maxim 2 cani de ceai verde pe zi, dimineata si seara. Pentru a evita efectele cafeinei asupra odihnei nocturne in special in cazul persoanelor cu somnul sensibil (printre acestia ma numar si eu) in comert exista numeroase marci de ceai deteinat (fara cafeina).


Dupa aceasta lunga dizertatie asupra beneficiilor ceaiului verde cred ca a sosit momentul sa va prezint acest mic truc pentru reducere a cearcanelor si pungilor sub ochi cu ajutorului ceaiului verde. In urma consumului regulat de ceai verde nu aruncati pliculetele de ceai, conservati-le in frigider iar dimineata cand va treziti aplicati cate un pliculet, rece din frigider pe fiecare ochi si asteptati macar 5 minute. Dupa aceea puteti continua cu rutina voastra de ingrijire normala. 


Sunday, March 13, 2016

The Divergent - Alegiant

Dintr-o multime de filme, majoritatea comedii italiene rasuflate sau filme fara nici o calitate recreativa (pentru ca daca ma duc in week-end sa vad un film vreau sa fie lejer, sa nu imi puna in spate greutatile lumii) cele cateva oarecum bune erau la ore tarzii ca si cum nimeni nu s-ar trezi luni dimineata sa mearga la munca, asa ca... am fost sa vad un alt film din seria Divergent, Alegiant pe numele sau. Ce pot sa spun despre filmul acesta, am ramas cu aceeasi senzatie incomoda ca dupa Insurgent, te lasa cu impresia ca nu se va termina niciodata. Este scris si realizat in asa fel incat sa  poata continua cu noile episoade pana la infinit mai ceva decat o telenovela. Harry Potter era copil mic, cu exceptia ultimelor doua, care erau facute dupa o singura carte, macar aveau un soi de final si ramaneai cu senzatia ca in bine sau in rau cumva se ajungea la un final. 
Inca nu reusesc sa inteleg cum doi actori precum Shailene Woodley si Ansel Elgort pe care i-am apreciat mult in "The fault in our stars" au acceptat sa revina pentru inca un film in care povestea e cam aceeasi doar personajele negative se schimba. Ce sa faci, toti au nevoie sa faca un ban iar munca macar e cinstita. Kate Winslet insa a inteles ca acest film este sub nivelul ei.
La urmatorul sequel ori inchiriez acasa un dvd ori astept sa apara la televizor pentru ca nu pierd nimic. Ma intreb cum se va numi? 

Friday, March 11, 2016

Ciorba de burta / Tripe soup

Ieri promiteam ca aveam sa postez si retete tipic romanesti, ce alta mancare oglindeste mai bine bucataria noastra decat ciorba de burta? Desigur, ciorbele au intrat in istoria romanilor datorita otomanilor si lungii lor ocupatii, insusi cuvantul ciorba provine din turcescul çorba care inseamna fiertura dar cred ca ne-am pus amprenta asupra lor de-a lungul timpului si le-am romanizat prin ingredientele si tehnica noastra.
Ciorba de burta are mai multe variante, reteta pe care o impartasesc eu nu este una traditionala, este una, indraznesc sa o numesc oraseneasca, pentru simplul fapt ca este gatita cu ingrediente accesibile pentru cei ce locuiesc intr-un oras mare, bogat in super-market-uri si sarac in piete de tarani.

Durata: 90 de minute
Dificultate: medie
Portii: 6

Ingrediente: 
  • 1 kg de burta prefiarta (in super-market-uri gasesti aproape numai burta fiarta partial)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 ardei galben tocat marunt
  • 2 morcovi rasi
  • 200 grame smantana
  • 2 galbenusuri 
  • 1 ardei iute mic
  • sare, piper, otet de vin alb sau de mere dupa gust
Preparare: Burta se spala si se toaca dupa dimensiunile dorite apoi se pune la fiert. Apa in toate momentele trebuie sa acopere burta. Dupa jumatate de ora se adauga ceapa si ardeiul si se lasa la fiert in continuare. In acest timp se caleste morcovul in ulei si putina apa pana cand se inmoaie si se topeste. Dupa o alta ora dupa ce ati controlat ca burta este moale asa cum doriti condimentati ciorba cu sare, piper si adaugati morcovul calit impreuna cu uleiul colorat. Inainte sa stingeti aragazul acriti ciorba cu otet dupa gust si adaugati galbenusurile in timp ce amestecati puternic cu o furculita pentru a crea zdrentele de ou. Adaugati ardeiul iute tocat marunt si stingeti focul. Smantana se adauga dupa ce ati stins focul pentru a nu se imbranzi.
La servire se mai poate adauga dupa gust, sare, otet, smantana sau ardei iute.  Pofta buna!


Thursday, March 10, 2016

Risotto cu zarzavaturi si sofran/ Safran and vegetables risotto

Risotto este felul meu de mancare preferat, am experimentat indelung pentru a crea rete cat mai variate, interesante si gustoase. Acest fel de mancare nu este greu de facut si nu necesita mult timp.
Dificultate: scazuta
Durata : 30 de minute
Portii: 4

Ingrediente:

  • 300 grame de orez de calitate
  • o ceapa medie tocata marunt
  • un morcov tocat marunt
  • 20 grame de telina tocata marunt
  • un dovlecel verde (zucchini) feliat delicat (a se folosi in special partea cu coaja)
  • un sfert de ardei gras rosu taiat feliute subtiri
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • sare, piper, vegeta dupa gust
  • ulei de masline extravirgin
  • patrunjel tocat marunt
  • un plic de sofran
Preparare:
Se caleste ceapa, morcovul si telina in ulei de masline adaugand si un strop de apa. Cand zarzavaturile s-au calit se adauga orezul si apa in care s-a dizolvat vegeta. (nu uitati proportiile sunt 1 portie orez si 3 apa) Dupa 5 minute adaugati ardeiul gras si amestecati. Dupa alte 5 minute adaugati dovlecelul si amestecati din nou. Timpul total de fierbere pentru orez este indicat pe ambalaj in functie de specialitatea de orez. Orezul cel mai indicat pentru risotto este carnaroli sau arborio si trebuie sa fiarba cam 14 minute. Cu un minut inainte sa stingeti focul adaugati smantana, sofranul sarea si piperul dupa gust. Cand este gata presarati patrunjelul. Pofta buna!


.

Wednesday, March 9, 2016

Leacuri pentru raceala si gripa

Leacuri pentru raceala si gripa (adica ceea ce am eu in aceasta perioada). E foarte neplacut cand te loveste raceala sau gripa, daca nu vrei, sau nu poti sa recurgi la tratamentele farmaceutice care oricum nu te vindeca ci doar usureaza simptomatologia iata cateva din leacurile mele preferate:

  • ceaiul cald indulcit cu miere - bun pentru durerile de gat
  • supa calda - buna atunci cand nu ai pofta de mancare si nu reusesti sa inghiti mancare solida
  • inhalatii cu bicarbonat sau lamaie, rozmarin si tea-tree pentru desfundarea nasului si dezinfectarea cailor aeriene. Daca reusiti sa rezistati cateva minute cu prosopul pe cap deasupra vasului cu apa fierbinte veti simti imediat ca respirati mai bine dar si efectele asupra pielii.
  • baile calde
  • multe fructe si zarzavaturi ca sa integrati vitamina C necesara
Insanatosire grabnica!
Daca cunoasteti alte leacuri va rog sa le impartasiti la comentarii. Va multumesc!


Exfoliant eficace facut in casa / Home made exfoliator (sugar scrub)


Ca femei ne place sa cumparam produse cosmetice dar tot ca femei stim ca unele remedii de la bunica sunt la fel sau poate chiar mai eficace, nu costa aproape nimic si sunt si usor de facut.
Iata reteta pentru un exfoliant facut in casa pentru pielea de pe fata:


  • 2 lingurite de zahar 
  • 2 lingurite de sare fina
  • 1 lingurita abundanta de miere
  • zeama de lamaie cat sa amalgameze continutul pana la o compozitie pastoasa

Amestecati-le pe rand, usor, compozitia este cu atat mai eficace cu cat este mai densa.
Umeziti fata inainte de aplicare si aplicati compozitia masand usor. Daca doriti puteti lasa cateva minute compozitia pe chip pentru a o folosi ca pe masca datorita efectelor hidratante ale mierii si astringente ale lamaii. Spalati apoi chipul cu apa rece, tamponati usor cu un prosop uscat si aplicati lotiunea tonica dorita si crema hidratanta preferata.
Atentie, acesta este un exfoliant puternic, nu este indicat tenurilor sensibile, in viitor voi posta unul si pentru tenurile sensibile.


Tuesday, March 8, 2016

Femeia astazi

Consider potrivit ca primul post pe acest blog sa fie o scurta dizertatie despre ceea ce inseamna sa fii femeie in viziunea mea. Nu se poate defini femeia actuala printr-un singur cuvant pentru ca femeile s-au emancipat cu sau fara vointa lor si au ajuns sa acopere mai multe roluri, s-au dezvoltat pe mai multe planuri ale vietii, au devenit ceea ce se poate numi multi-tasking. Bineinteles aspectele sunt diferite pentru fiecare dintre noi, in functie de alegerile, pasiunile si posibilitatile fiecareia. Cunosc femei de cariera care sunt si mamici extraordinare in acelasi timp, femei care in ciuda unor probleme fizice reusesc cu demnitate sa aiba un loc de munca si o viata personala satifacatoare, femei care intre casa si locul de munca cultiva si pasiunea pentru gatit, dans, cultura, natura, calatorii, frumusete. 
Femeia in ziua de astazi nu isi aplica fardul pentru a placea celorlalti, ci pentru a placea ei insisi, urmareste filmele cu tema feminista pentru ca se regaseste in ele sau pentru ca vrea sa gaseasca un model puternic pe care sa-l urmeze si nu se rusineaza sa caute cele mai bune retete culinare pentru o mancare pe care partenerul o apreciaza mult.
Femeia este acea creatura curajoasa si luptatoare pe care vicisitudinile au invatat-o ca in fata greutatilor este inutil sa spui nu se poate ci voi incerca din nou! Femeia din ziua de astazi stie sa sesizeze momentul si sa cugete in acelasi timp, stie ce este mai bine pentru ea, stie sa fie asa cum ii place ei dar si cum le place persoanelor dragi ei.

Recommended post

Solo cose belle Maggio 2024

Ciao carissimi amici e lettori,  Oggi ritorno con un nuovo post per condividere con voi le cose belle del mese di maggio. La maggior parte d...