Salutare suflete dragi,
Astazi revin cu o postare culinara, si ca sa va arat ca nu
am uitat de unde am plecat, astazi va voi prezenta o reteta de ghiveci de
zarzavaturi ca la mama acasa pentru ca aceasta chiar este reteta ce am
invatat-o de la mama mea si pe care am gustat-o in fiecare vara a copilariei
mele. Reteta este simpla, si chiar daca este septembrie acum, inca mai putem
gasi cu usurinta ingredientele. Ghiveciul dupa cu stiti prea bine este un fel
unic de mancare si se mananca cu paine. Reteta de mai jos este suficienta
pentru 6 persoane.
Ingrediente: 1,5 kg de rosii suculente (pentru aceasta
reteta este important sa folositi rosii acrisoare), 8 ardei galbeni romanesti,
2 cepe mari, 2 oua, 500 gr de branza de vaca, ulei de floarea soarelui, sare
dupa gust
Preparare: Tocati rosiile cuburi mari, ardeii fasii, ceapa
trebuie tocata cat mai marunt posibil, iar branza trebuie si ea tocata in
cubulete grosolane pentru ca oricum se va mai topi in ghiveci. Incepeti prin a
cali in ulei cu cativa stropi de apa ceapa si ardeiul. Cand acestea s-au
inmuiat adaugati rosiile si gatiti-le cu capac aproximativ 20 de minute la foc
moderat. Cand rosiile s-au topit continuati sa gatiti alte 10 minute fara capac
la foc un pic mai iute pentru a evapora putin lichidul. Inainte sa stingeti
aragazul, bateti si adaugati ouale si dupa ce ati stins focul adaugati si
branza si amestecati usor. Este preferabil sa mancati ghiveciul cald, dar se
poate manca si rece daca v-a mai ramas. Nu am curat rosiile de pielita pentru
ca nu a fost nevoie din moment ce am folosit rosii fragede dar daca preferati
puteti sa o inlaturati. Este important sa precizez ca aceasta reteta are
diverse variante, chiar si in regiunea de unde provin eu exista persoane care o
prefera mai densa adaugand mai multe oua si mai putine rosii dar pentru mine ingredientul
principal al ghiveciului au fost intotdeauna rosiile si ador gustul lor
acrisor. Pofta buna!
ITALIANO
Ciao anime belle,
Oggi sono tornata con un post culinario e per mostrare che
non ho dimenticato da dove sono partita, oggi vi presenterò una ricetta di
stufato di verdure come quello della mamma, perché questa è la ricetta che ho
imparato da mia madre e l'ho assaggiato ogni estate della mia infanzia. La
ricetta è semplice, e anche se è settembre, possiamo ancora trovare gli
ingredienti con facilità. Questo stufato è un piatto unico e va mangiato con
del pane. La ricetta qui sotto basta per 6 persone.
Ingredienti: 1,5 kg di pomodori succulenti (per questa
ricetta è importante utilizzare pomodori acidi), 8 peperoni gialli rumeni, 2
cipolle grandi, 2 uova, 500 gr di formaggio di mucca, olio di semi di girasole,
sale quanto basta
Preparazione: Tagliare i pomodori a grandi pezzi, i peperoni
a striscie, la cipolla dovrebbe essere tagliata il più piccolo possibile, e il
formaggio deve anch'esso essere tagliato a grossi cubetti perché comunque si
scioglierà ancora nel piatto. Iniziare rosolando la cipolla e i peperoni in
olio con alcune gocce d'acqua. Quando questi si sono ammorbiditi, aggiungere i
pomodori e cuocere per circa 20 minuti a fuoco moderato. Quando i pomodori si
sono sciolti, continuate a cucinare per altri 10 minuti senza coperchio a
fiamma più viva per far evaporare un po il liquido. Prima di spegnere i
fornelli, sbattere e aggiungere le uova e dopo aver spento il fuoco aggiungete
il formaggio e mescolatelo delicatamente. È preferibile mangiare il piatto caldo,
ma è possibile anche mangiarlo freddo se vi dovesse avanzare. Non ho pulito la
pelle dei pomodori perché non era necessario visto che ho usato i pomodori
freschi ma se lo preferite potete sempre rimuoverla. È importante dire che
questa ricetta ha diverse varianti, anche nella regione da cui provengo io, ci
sono persone che lo preferiscono più denso aggiungendo più uova e meno pomodori
ma per me l'ingrediente principale di questo stufato di verdure sono sempre i
pomodori e amo il loro sapore acido. Buon appetito!
ENGLISH
Hello you
beautiful souls,
Today I
came back with a culinary post and to show that I did not forget where I left,
I will present a recipe of vegetable stew like that of my mother, because this
is the recipe that I learned from my mother and I tasted every summer of my
childhood. The recipe is simple, and although it is September, we can still
find the ingredients easily. This stew is a unique dish and should be eaten
with bread. The recipe below is enough for 6 people.
Ingredients:
1.5 kg succulent tomatoes (for this recipe it is important to use acid
tomatoes), 8 Romanian yellow peppers, 2 large onions, 2 eggs, 500 gr of cow
cheese, sunflower oil, salt to taste
Preparation:
Cut the tomatoes into large pieces, the peppers into strips, the onion should
be cut as small as possible, and the cheese must also be cut into large cubes
because it will melt anyways inside the dish. Start frying slowly the onions
and the peppers in oil with a few drops of water. When these have softened, add
the tomatoes and cook for about 20 minutes at a moderate flame. When the
tomatoes are melted, continue cooking for further 10 minutes without a lid, on
a more lively flame in order to evaporate a little bit the liquid. Before
turning off the cookers, beat the eggs and add them and after turning off the
fire, add the cheese and mix it gently. It is better to eat the dish while is
warm, but it is also possible to eat it cold if it is to advance. I did not
clean the tomato skin because it was not necessary as I used the fresh tomatoes
but if you prefer you can always remove it. It is important to say that this
recipe has several variants, even in the region from which I come, there are
people who prefer it more dense by adding more eggs and less tomatoes but for
me the main ingredient of this vegetable stew are always the tomatoes and I
love their acid taste. Enjoy your meal!
Premesse/
Premises
IT: Questo post è di mia completa creazione per quanto
riguarda contenuti, foto e idee espresse. Prima di usare qualsiasi parte di
questo post siete pregati di contattarmi e nel caso vi abbia ispirato per altre
creazioni, chiedo cortesemente di menzionare la fonte.
ENG: This
post is of my entire creation as for contents, photos and expressed ideas.
Before using any part of it, you need to contact me and in case it inspired you
for other creations, I gently ask you to mention the source.
Great.
ReplyDeleteThanks!
DeleteIt seems tasty!! Have a good day
ReplyDeleteThank you very much Sunika!
Deletelooks so yummy... wanna try this.
ReplyDeleteanyway, I like your blog, wanna follow each other? please let me know. thanks :)
IT’S A GIRL THING
INSTAGRAM
Hi Julie, I want to thank you for your visit and comment, I will soon pass to see your blog too.
DeleteUn piatto molto invitante, viene subito voglia di intingerci il pane dentro a quel sughetto.
ReplyDeleteComplimenti a tua mamma per la ricetta ed a te per l'esecuzione :)
My Tester Mania
Grazie cara Adenina per il tuo gentile commento, ti auguro una splendida giornata!
DeleteCara Flo, passato il mo 87° compleanno eccomi di nuovo per portarti il mio caloroso saluto.
ReplyDeleteCiao e buona serata con un forte abbraccio e un sorriso:-)
Tomaso
Grazie per la sua premura, le auguro una bellissima giornata!
Deletesinceramente non è quel tipo di piatto che mi apre lo stomaco...
ReplyDeleteperò è un'idea da propinare a mio marito, per dargli qualcosina di sano per cena!
Spero possa piacere a tuo marito, grazie per il commento, a presto!
DeleteChe bello! Una ricetta rumena doc! Grazie mille! Mi piace moltissimo questo scambio tra diversi paesi e questo piatto poi sembra succulento! Un abbraccio grande!
ReplyDeleteTi ringrazio di cuore per il tuo gentile commento, penso sia veramente un piatto rumeno doc, perché non ho mai sentito ricette simili nei paesi vicini. Ti auguro una fantastica giornata!
Deleteu made me hungry Flo! it looks so yummy!
ReplyDeleteThank you Megha, you are very gentle. Have a good day!
Deleteha l'aria di essere delizioso!
ReplyDeleteBuona giornata, Luisa
Grazie Luisa per la visita e per il commento, ti auguro una fantastica giornata!
Deleteyummmy , ıt loos so delicous...
ReplyDeleteThank you very much for your visit and comment.
DeleteDear Flo,
ReplyDeletethat looks very delicous. Thanks for the recipe.
Have a lovely day!
Sabine - lilyfields.de
Dear Sabine, thank you very much for your visit and kind words. Have a fantastic day!
DeleteThanks a lot :D
ReplyDeleteoh God. looks good and delicious :D i need to try
NEW COOKING POST | Super Easy To Do: OREO CHEESECAKE
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Gentle as always Miguel, thanks a lot!
DeleteComplimenti, questo stufato é davvero invitante!!!
ReplyDeleteLove, Paola.
Expressyourself
Grazie tante Paola per la tua gentile visita e commento, ti auguro una bellissima giornata!
DeleteMMMMhhh look so good ! You just make me soooooo hungry right now :D
ReplyDeleteCarolina
MissBoucleNoire, image consultant and relooking blog
Thank you very much for your visit and comment dear Carolina, have a good day!
Deleteque rico, me ha entrado hambre, me voy a ir a comer, jajaja
ReplyDeleteHope you were in time to eat, thanks for your comment Inma!
DeleteThat looks delicious :D
ReplyDeletehttps://filipa-goncalves.blogspot.pt/
Thanks a lot dear Filipa!
Deletebuon giovedì cara!
ReplyDeleteLuisa
Buon venerdi e buon fine settimana a te cara Luisa!
DeleteIt is sure very tasty and i want to try,.
ReplyDeleteDeliver please!
Much Love,
Zarrah | The Bandwagon Chic
I think that would be quite difficult but you can try to prepare it any time :D Wish you a beautiful day!
DeleteThat looks yummy! :)
ReplyDeletexx Alyssa // STYLE VANITY
Thanks dear Alyssa!
Deletesembra ottimo!
ReplyDeleteGrazie cara Lizzy, per me lo è veramente! Buona giornata!
DeleteI love these kind of recipes. I never tried a stew with cheese!
ReplyDeleteI also don't usually cook stew with cheese, but this one, since it's a vegetable one and quite acid due to the tomatoes, it goes really weel with cheese. Thanks for passing by!
DeleteQuanto mi piacciono questi piatti verdurosi!!!
ReplyDeleteGrazie cara per la visita e per il commento, ti auguro una fantastica giornata!
DeleteThank you very much!
ReplyDeleteMi è venuta fameeeee!
ReplyDeleteE anche l'orario direi! :) Grazie cara Sabina!
DeleteIt looks absolutely delicious !! :) Regards!
ReplyDeletewww.windowtothebeauty.com
Con l'arrivo dell'autunno mi piacciono molto questi piatti che riscaldano il cuore e la casa.
ReplyDeleteQuesta zuppa mi piace molto, dev'essere molto appetitosa e la proverò sicuramente!
Un baciotto
Hi all,
ReplyDeleteRead my testimony!
Getting ex back after a breakup.
My boyfriend of a 2 year just broke up with me and am 28 weeks pregnant. I have cried myself to sleep most of the nights and don’t seem to concentrate during lectures sometimes I stay awake almost all night thinking about him and start to cry all over again. Because of this I end up not having energy for my next day’s classes, my attendance has dropped and am always in uni and on time. Generally he is a very nice guy, he ended it because he said we were arguing a lot and not getting along. He is right we've been arguing during the pregnancy a lot. After the break up I kept ringing him and telling him I will change. I am in love with this guy and he is the best guy I have ever been with. I’m still hurt and in disbelief when he said he didn't have any romantic feelings towards me anymore that hurt me faster than a lethal syringe. He texts me once and then mainly to check up on how am doing with the pregnancy, he is supportive with it but it’s not fair on me, him texting me as I just want to grieve the pain and not have any stress due to the pregnancy. I was really upset and I needed help, so I searched for help online and I came across a website that suggested that Dr Ahmed can help solve marital problems, restore broken relationships and so on. So I felt I should give him a try. I contacted him and he told me what to do and I did it then he did a spell for me. 28 hours later, my boyfriend came to me and apologized for the wrongs he did and promise never to do it again. Ever since then, everything has returned back to normal. I and my boyfriend are living together happily again.. All thanks to Dr Ahmed. as it is a place to resolve marriage/relationship issues, do you want to be sure if your spouse is being faithful to you or Do you want your Ex to come back to you Contact.: E-mail: Ahmedutimate@gmail.com call/whatsapp: +2348160153829 save your crumbling home. I suggest you contact him. He will not disappoint you.