Wednesday, March 24, 2021

Gustosissima Bruschetta Grill / Delicious Grill Bruschetta / Bruschetta la grătar delicioasă


 

Ciao carissimi lettori,

Oggi ritorno finalmente con una ricetta culinaria e non vedo l’ora di condividere con voi uno stuzzichino che ha reso molto contenti i membri della mia famiglia. Io amo molto le frattaglie ma a mio marito non piacciono molto, però visto che adora tutto quello che è grigliato, ho escogitato un modo di cucinare il fegato per farglielo piacere. Cosi è nata la ricetta bruschette aromatizzate con fegato di maiale grigliato e verdure.

Ingredienti: 500 gr fegato di maiale, 1 bella pagnotta, 1 melanzana de dimensioni medie, 1 zucchina, uno spicchio d’aglio, sale grosso, olio d’oliva extra-vergine

Preparazione: Riscaldare la grigliera e adagiare il pezzo di fegato intero. Girarlo su ogni lato finche cambia colore e comincia di diventare biancastro. Quando ha cambiato colore bisogna tirarlo via dalla padella, affettarlo o tagliarlo in pezzi delle dimensioni desiderate. Rimettere ancora sulla griglia il fegato spezzettato con un filo di sale grosso e grigliare bene la carne. Mentre la carne cuoce, tagliare la melanzana e la zucchina a cubetti senza eliminare la buccia. Riscaldare una padella antiaderente con un filo d’olio di oliva e far rosolare le verdure. Tagliare la pagnotta a fette, scegliendo quelle più belle da mettere ad abbrustolire in una padella o nel toast. Realizzare a parte una salsa con olio extravergine e l’aglio schiacciato e spalmare questa salsa sulle fette di pane abbrustolite. Adagiare poi i pezzettini di fegato grigliato, la verdura cotta cospargendo tutto con un po’ di sale. Servire la bruschetta con un bicchiere di vino rosso fermo o una birretta ghiacciata. Buon appetito!

 

ENGLISH

Hello dear readers,

Today I finally return with a culinary recipe and I can't wait to share with you a snack that made my family members very happy. I love offals very much but my husband doesn't like them much, and since he loves everything that is grilled, I have devised a way to cook the liver to please him. This is how the bruschetta recipe flavored with grilled pork liver and vegetables was born.

Ingredients: 500 g pork liver, 1 nice big loaf, 1 medium-sized eggplant, 1 courgette, a clove of garlic, coarse salt, extra-virgin olive oil

Preparation: Heat the grill and place the piece of whole liver. Turn it on each side until it changes color and begins to turn whitish. When it has changed color you have to take it out of the pan, slice it or cut it into pieces of the desired size. Put the chopped liver back on the grill again with a drizzle of coarse salt and grill the meat well. While the meat is cooking, cut the aubergine and courgette into cubes without removing the skin. Heat a non-stick pan with a drizzle of olive oil and brown the vegetables. Cut the loaf into slices, choosing the most beautiful ones to put to roast in a pan or on toast. Separately make a sauce with extra virgin olive oil and crushed garlic and spread this sauce on the toasted slices of bread. Then place the pieces of grilled liver and the cooked vegetables sprinkling everything with a little salt. Serve the bruschetta with a glass of still red wine or an ice cold beer. Enjoy your meal!

 

ROMANA

Salutare dragi cititori,

Astăzi revin în sfârșit cu o rețetă culinară și abia aștept să împărtășesc cu voi o gustare care i-a bucurat pe membrii familiei mele. Îmi plac foarte mult organele, dar soțului meu nu îi prea plac, si din moment ce iubește tot ce este la grătar, am conceput o modalitate de a găti ficatul pentru a-i face plăcere. Așa s-a născut rețeta de bruschetta aromată cu ficat de porc la grătar și zarzavaturi.

Ingrediente: 500 g ficat de porc, 1 pâine rotunda frumoasă, 1 vineta de dimensiuni medii, 1 dovlecel, un cățel de usturoi, sare grosieră, ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare: Încălziți grătarul și așezați bucata de ficat întreg. Întoarceți-l pe fiecare parte până când își schimbă culoarea și începe să devină albicios. Când și-a schimbat culoarea, trebuie să il scoateți din tigaie, să il feliați sau să il tăiați în bucăți de dimensiunea dorită. Puneți din nou ficatul tocat pe grătar cu un fir de sare grosieră și gatiti bine carnea. În timp ce se gătește carnea, tăiați vinetele și dovlecelul în cuburi, fără a îndepărta coaja. Încălziți o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei de măsline și rumeniți zarzavaturile. Tăiați pâinea în felii, alegându-le pe cele mai frumoase pe care să le puneți la rumenit într-o tavă sau la prajitorul de paine. Se prepară separat un sos cu ulei de măsline extravirgin și usturoi zdrobit și se întinde acest sos pe feliile de pâine prăjite. Apoi puneți bucățile de ficat la grătar și zarzavaturile gatite asezonand totul cu puțină sare. Serviți bruschetta cu un pahar de vin roșu sau o bere rece ca gheața. Pofta buna!


















Premesse/ Premises

IT: Questo post è di mia completa creazione per quanto riguarda contenuti, foto e idee espresse. Prima di usare qualsiasi parte di questo post siete pregati di contattarmi e nel caso vi abbia ispirato per altre creazioni, vi chiedo cortesemente di menzionare la fonte.

ENG: This post is of my entire creation as for contents, photos and expressed ideas. Before using any part of it, you need to contact me and in case it inspired you for other creations, I gently ask you to mention the source.


21 comments:

  1. Looks so yummy! You are a great chef.
    I like both zucchini and eggplants

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you my dear for your appreciation and I am really glad I posted something it can turn useful to you.

      Delete
  2. Un'ottima bruschetta, molto appetitosa!!!!

    ReplyDelete
  3. Buonissimo, sicuramente lo farò appena possibile, grazie ciao e buona giornata, Angelo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi fa piacere sapere che l'ha trovata di suo gradimento!

      Delete
  4. Non mangio carne ma adoro bruschette e verdure grigliate quindi penso che ometterò la carne ma copierò la ricetta!!!

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Fammi sapere cosa ne pensi, sono curiosissima!

      Delete
  6. I love grill pork liver but bad luck of mine I became intolerant to it!
    Hugs<3

    marisasclosetblog.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am sorry to hear that, when our body rejects something, we should listen to it.

      Delete
  7. How delicious this dish looks. Thanks for the detailed recipe and photos.

    ReplyDelete
  8. Ti dirò, io non amo il fegato, ma questa bruschetta sembra davvero invitante! Grazie per la ricetta!!!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself


    My Instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si potrebbe omettere questo ingrediente, noi l'abbiamo provata anche senza ed è stata molto buona lo stesso.

      Delete
  9. Looks so yummy!
    have a great weekend,
    S

    ReplyDelete

Thank you for your visit! If you wish to leave a comment I would be very happy to know your thoughts. DO NOT leave links, I will delete when possible. By comenting you agree to the Privacy Policy of this blog, linked above. Every user is responsible for his/her words, however comments incouraging agression, bullying or bad conduct are not welcomed. I inform you that according to the new GDRP, the information you provide on your comments are visible to all my blog readers and visitors. It also might be available on Google and all other platforms where sharing is possible. By posting a comment on my blog you agree to the visibility and sharing of your informations through these methods. I also inform you that the moderation of the comments is activated for this blog. For more info about how your informations are treated please consult the privacy and cookie policy of this blog. You can comment using your Google account, name and URL or as anonymous. The blog administrator won't use or sell your infromations to third parties.

Recommended post

Solo cose belle Maggio 2024

Ciao carissimi amici e lettori,  Oggi ritorno con un nuovo post per condividere con voi le cose belle del mese di maggio. La maggior parte d...