Salutare suflete frumoase,
Revin in sfarsit cu o alta postare culinara, ingredientul
principal sunt linguinele cu portocala ce le-am adus in vara asta din vacanta
in Puglia, dar daca nu puteti achizitiona aceste linguine reteta se poate
prepara si cu linguine normale. Trebuie sa va spun ca voi cumpara un munte de
linguine data viitoare cand voi avea ocazia deoarece parfumul si aroma usoara
de portocala sunt extrem de placute si se imbina de minune atat cu
zarzavaturile cat si cu carnea. Eu am ales pentru aceste linguine o reteta
aproape vegetariana, daca eliminati ouale sau le inlocuiti cu niste tofu poate
deveni un minunat fel intai vegetarian.
Ingrediente: 250 gr linguini cu portocala, 1 ceapa rosie, ½
ardei rosu, 2 morcovi, 1 dovlecior verde, 2 oua, piper, sare dupa gust, 2
linguri ulei de masline extravirgin
Preparare: Fierbeti apa cu sare grunjoasa dupa gust si intre
timp tocati ceapa in rondele si ardeii in pestisori. Morcovii trebuie rasi pe
sita cea mai mare. Intr-o tigaie incingeti o lingura de ulei de masline si
caliti zarzavaturile cu cateva linguri de apa. Cand apa fierbe adaugati
linguinele si gatiti urmand instructiunile de pe confectie. Tocati dovleciorul
in bucatele mici si bateti ouale cu putina sare si piper. Adaugati dovleciorul
in tigaie alaturi de celelalte zarzavaturi si continuati sa gatiti alte 4
minute cu capac. Cand dovleciorul s-a inmuiat putin ramanand totusi usor
crocant strecurati linguinele si adaugati-le in tigaie alaturi de zarzavaturi.
Adaugati si ouale si amestecati totul cu doua furculite. Stingeti focul dupa
cateva secunde pentru a nu gati oul prea tare si presarati putin piper proaspat
dupa gust. Serviti adaugand cativa stropi de ulei de masline extravirgin. Pofta
buna!
ITALIANO
Salve anime belle,
Torno finalmente con un altro posto culinario, l'ingrediente
principale sono le linguine all'arancia che ho comprato quest'estate durante la
mia vacanza in Puglia, ma se non avete la possibilità di acquistare queste
linguine, la ricetta può essere preparata anche con le linguine normali. Devo
dirvi che comprerò una montagna di queste linguine la prossima volta che avrò
la possibilità perché la fragranza e il sapore leggero d'arancia sono
estremamente piacevoli e si abbinano meravigliosamente sia con le verdure sia
le carni. Ho scelto per queste linguine una ricetta quasi vegetariana, se si
rimuovono le uova o li si sostituisce con del tofu questo può diventare un ottimo
primo vegetariano.
Ingredienti: 250 gr di linguine all'arancia, 1 cipolla rossa
di Tropea, 1/2 peperone rosso, 2 carote, 1 zucchina, 2 uova, pepe, sale a
piacere, 2 cucchiai di olio extra vergine di oliva
Preparazione: Fare bollire l'acqua con del sale grosso a
piacere e nel frattempo tagliare le cipolle ad anelli i peperoni a piccole
strisce. Le carote devono essere grattugiate sulla grattugia più grande. In
una padella fate rosolare le verdure con un cucchiaio di olio d'oliva e con
qualche cucchiai d'acqua. Quando l'acqua raggiunge l'ebollizione, aggiungere le
linguine e cuocere seguendo le istruzioni sulla confezione. Tagliare la
zucchina in piccoli pezzi e battere le uova con un po 'di sale e pepe. Aggiungere
la zucchina nella padella insieme alle altre verdure e continuare la cottura
per 4 minuti con il coperchio. Aggiungere le uova e mescolare tutto con due
forchette. Spegnere il fuoco dopo alcuni secondi in modo da non cucinare troppo
l'uovo e spargere del pepe fresco macinato a piacere. Servire aggiungendo
alcune gocce di olio extravergine di oliva. Buon appetito!
ENGLISH
Hello you beautiful souls,
I finally
come back with another culinary post, the main ingredient is the orange
linguini that I bought this summer during my holiday in Puglia but if you do
not have the opportunity to buy these linguine, the recipe can also be prepared
with the normal linguini. I have to tell you that I will buy a mountain of
these linguine the next time I will have the chance because the fragrance and
the light orange flavor are extremely pleasant and match wonderfully both with
vegetables and meats. I have chosen for these linguins a nearly vegetarian
recipe, if you remove the eggs or replace them with tofu this can become an
excellent vegetarian first dish.
Ingredients:
250 gr of linguini, 1 red Tropea onion, 1/2 red pepper, 2 carrots, 1 zucchini,
2 eggs, pepper, salt to taste, 2 tablespoons of extra virgin olive oil
Preparation:
Boil the water with the big salt as desired and in the meantime cut the onions
into rings and peppers to small strips. Carrots should be grated on the larger
grater. In a frying pan, fry the vegetables with a tablespoon of olive oil and
a few tablespoons of water. When the water reaches boiling, add the linguins
and cook according to the instructions on the packaging. Cut the zucchini into
small pieces and beat the eggs with a little salt and pepper. Add the zucchini
in the pan together with the other vegetables and continue cooking for 4
minutes with the lid. Add the eggs and mix everything with two forks. Turn off
the fire after a few seconds so as not to cook the egg too much and spread
fresh grounded pepper as desired. Serve by adding a few drops of extra virgin
olive oil. Enjoy your meal!
IT: Questo post non ha scopi commerciali e non incoraggia vendite,
denominazioni, immagini ed eventuali link presenti sono solo a scopo
informativo. Questo post è di mia completa creazione per quanto
riguarda contenuti, foto e idee espresse. Prima di usare qualsiasi parte di
questo post siete pregati di contattarmi e nel caso vi abbia ispirato per altre
creazioni, chiedo cortesemente di menzionare la fonte.
ENG: This post has no
commercial purposes and does not encourage sales, names, pictures and eventual
links are present only for an informative purpose. This post is of my entire creation as for contents, photos
and expressed ideas. Before using any part of it, you need to contact me and in
case it inspired you for other creations, I gently ask you to mention the
source.
This looks so tasty!
ReplyDeleteTHE PINK ELEPHANT SHOE // Ganha dois batons da Avon!
Thank you Catia, hope you will like it!
Delete❤️
ReplyDeleteriwlawn.blogspot.com
Mój blog
Thanks!
Deleteassolutamente da provare!
ReplyDeleteLuisa
Fammi sapere se ti sono piaciute! Ti auguro una bella serata!
DeleteLooks so delisious!
ReplyDeleteThank you Natalia!
Deletenice post..keep posting
ReplyDeletehttps://uberant.com/article/356908-appease-your-clients-with-portable-power-banks/
Thank you very much for your comment and visit!
DeleteThat looks very delicious. Thank you for this recipe
ReplyDeleteHave a lovely day!
Sabine - lilyfields.de
Thank you very much for your visit and comment, Sabine!
Deleteun sapore inusuale che mi incuriosisce molto!
ReplyDeleteSpero avrai occasione di provarlo. Buona serata!
DeleteAs usual amazing post! Thanks a lot for sharing)
ReplyDeleteThank you very much for your visit and comment, have a good evening!
DeleteThe recipe of the orange linguini is so interesting! Very special dish I have to try it this week!
ReplyDeleteHope you will like it! Thanks for passing by.
DeleteMe gusta la receta guapa ya te sigo por aquí te espero en mi ultimo post. Besitos!!
ReplyDeleteMuchas gracias Silvia, muy amable!
DeleteComplimenti, una ricetta davvero invitante.. la proverò :)
ReplyDeleteUn bacione! Giada
Grazie Giada, ti auguro una una serata!
DeleteThank you Ines for your visit and comment!
ReplyDeleteBellissimo il colore di questa pasta, gustoso il condimento, brava!!!
ReplyDeleteTante grazie per la visita e per il commento, lo apprezzo molto!
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteHmm this looks so tasty,
ReplyDeletedefinetly have to try it. Thank you for the recipe :D
take a look at my BLOG and also INSTAGRAM
The food looks amazing!!
ReplyDelete