Wednesday, May 25, 2016

Gulas - pofta buna! / Gulasch - buon appetito! / Goulash

Gulasul este o mancare foarte buna, destul de usor de preparat, picanta, menita a ne pune sangele in miscare. Eu am folosit o reteta gasita online pe care de-a lungul timpului a modificat-o dupa placul meu si al familiei mele, la sfarsitul postarii voi pune linkul site-ul care m-a inspirat pe mine. Iata gulasul si reteta de gulas, asa cum o prepar eu. Pofta buna!



ITALIANO: il gulasch e un piatto molto buono, abbastanza facile da preparare, piccante, destinato a far circolare il nostro sangue. Io ho usato una ricetta trovata online che con il tempo ho modificato in base ai miei gusti e quelli della mia famiglia, alla fine di questo post metterò il link del sito che mi ha ispirato. Ecco a voi la ricetta del gulasch cosi come lo preparo io. Buon appetito!  



Ingrediente  (6 persoane) : 500 gr carne de vitel in cubulete, 1 kg cartofi curatati si tocati cubulete, 2 cepe tocate pestisori, jumatate de arderi gras rosu mare sau un ardei rosu mediu, 1 conserva de 400 gr de rosii bucati, ulei de floarea soarelui, 100 ml de smantana


Ingredienti (6 persone): 500 gr carne di vitello a cubetti, 1 kg patate spelate e tagliate a cubetti, 2 cipolle tagliate a rondelle, mezzo peperone rosso grande oppure uno medio, 1 scatola di 400 gr di pomodori a cubetti, olio di girasole, 100 ml di panna da cucina








Condimente: 1 lingura boia de ardei dulce, 3 lingurite seminte de chimen, cateva frunze de dafin, un ardei iute mare daca este crud, mic daca este un chili uscat, sare dupa gust


Condimenti: 1 cucchiaio di paprika dolce, 3 cucchiaini di semi di cumino, un paio di foglie di alloro, un peperoncino intero (grande se fresco, piccolo se essiccato), sale quanto basta






Incingeti uleiul in oala si adaugati carnea pe care o frigeti pana cand se absoarbe toata apa ce o lasa si incepe sa se rumeneasca. Nu spumati.

Riscaldate l’olio in una pentola e versate la carne facendola friggere finché l’acqua che rilascia naturalmente viene assorbita e la carne cominci a dorarsi. 








Adaugati ceapa, chimenul si ardeiul iute si caliti-le usor pana cand ceapa incepe sa devina translucida.

Aggiungete la cipolla, il cumino ed il peperoncino a fateli soffriggere finché la cipolla diventi traslucida.









Adaugati boiaiua si ardeiul gras si mai rumeniti-le cateva minute.

Aggiungete la paprika ed il peperone e fateli soffriggere un paio di minuti.











Adaugati cartofii si pasta de rosii.

Aggiungete le patate ed il pomodoro.











Acoperiti cu apa si lasati oala la fiert  pana cand lingura de lemn trece uor prin cartof.

Coprite con acqua e fatte bollire finché il cucchiaio di legno trapassi facilmente le patate.











Adaugati smantana si sarati dupa gust.

Aggiungete la panna e salate secondo i vostri gusti.










Tocati un manunchi de patrunjel proaspat si presarati deasupra.


Tritate un mazzo di prezzemolo fresco e cospargete sopra il gulasch. 






Reteta de gulas care m-a inspirat - la ricetta originale solo in rumeno

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