Tuesday, May 17, 2016

Tagliatelle extravagante / Pasta sfiziosa

Astazi va voi prezenta o reteta cu adevarat delicioasa care va va lasa apa in gura, eu am numit-o tagliatelle extravagante pentru ca sunt cu adevarat deosebite.
Ingrediente (pt 4 persoane): 320 grame de tagliatelle, 1 praz, 150 gr de pancetta sau bacon felii, 100 gr de branza taleggio sau o alta branza cremoasa de capra sau de oaie, 2 lingurite zahar brun, un cub de unt, sare
Preparare: Fierbeti apa cu putina sare si puneti tagliatelele fara sa le rupeti amestecand din cand in cand cu o furculita. Fierbeti-le dupa indicatia de pe confectie in asa fel incat sa fie al dente. In acest timp, (sau daca va e frica sa nu va incadrati faceti asta inainte) frigeti feliile de bacon fara ulei pt ca au destula grasime pana cand prind o frumoasa culoare maronie. Taiati rondele prazul,  intr-o tigaie topiti untul, adaugati zaharul si lasati-l sa se topeasca apoi adaugati si prazul si caliti-l pana devine translucid. In acest moment ar trebui sa fie gata taglietelele, adaugati-le peste praz cu cativa stropi de apa de unde au fiert. Puneti branza sfaramata cu degetele si lasati-o sa se topeasca usor, luati de pe foc si adaugati bacon-ul dupa ce l-ati sfaramat in prealabil. Pofta buna!
***Reteta originala pleaca de la reteta surorilor Chiappa, pasta del papa, unde eu am inlocuit cateva ingrediente, si aspecte in preparare, mai jos filmuletul retetei lor, in engleza***

ITALIANO
Oggi vi presenterò una ricetta veramente deliziosa che vi farà venire l’aqualina in bocca, io l’ho chiamata tagliatelle sfiziose perché sono veramente deliziose. :D
Ingredienti (per 4 persone):  320 gr tagliatelle, 1 porro, 150 gr pancetta affettata, 100 gr formaggio taleggio, 2 cucchiaini di zucchero bruno, una noce di burro, sale
Preparazione: Fate bollire l’acqua con un po di sale e fate bollire le tagliatelle secondo le indicazioni sulla confezione in modo che siano al dente. In questo tempo (o se temete di non starci dentro il tempo fatelo prima) fate friggere la pancetta senza olio perché ha già tanti grassi di suo. Tagliate a rondelle il porro, fate fondere il burro in una padella poi aggiungete lo zucchero ed il porro e fatelo rosolare finché diventi traslucido. In questo momento dovrebbero essere pronte le tagliatelle quindi aggiungetele in padella sopra il porro con qualche goccio d’acqua di cottura. Aggiungete il formaggio a pezzettini e lasciatelo fondere leggermente, poi tiratelo via dal fornello e aggiungete sopra la pancetta che avete precedentemente sgretolato. Buon appetito!
***La ricetta è stata basata sulla ricetta delle sorelle Chiappa, pasta del papa, dove io ho scambiato alcuni ingredienti, ed elementi della preparazione,  più in basso un link con la loro ricetta in inglese.***


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