Astazi va voi prezenta o reteta cu adevarat delicioasa care
va va lasa apa in gura, eu am numit-o tagliatelle extravagante pentru ca sunt
cu adevarat deosebite.
Ingrediente (pt 4 persoane): 320 grame de tagliatelle, 1
praz, 150 gr de pancetta sau bacon felii, 100 gr de branza taleggio sau o alta
branza cremoasa de capra sau de oaie, 2 lingurite zahar brun, un cub de unt,
sare
Preparare: Fierbeti apa cu putina sare si puneti
tagliatelele fara sa le rupeti amestecand din cand in cand cu o furculita.
Fierbeti-le dupa indicatia de pe confectie in asa fel incat sa fie al dente. In
acest timp, (sau daca va e frica sa nu va incadrati faceti asta inainte)
frigeti feliile de bacon fara ulei pt ca au destula grasime pana cand prind o
frumoasa culoare maronie. Taiati rondele prazul, intr-o tigaie topiti untul, adaugati zaharul
si lasati-l sa se topeasca apoi adaugati si prazul si caliti-l pana devine
translucid. In acest moment ar trebui sa fie gata taglietelele, adaugati-le
peste praz cu cativa stropi de apa de unde au fiert. Puneti branza sfaramata cu
degetele si lasati-o sa se topeasca usor, luati de pe foc si adaugati bacon-ul
dupa ce l-ati sfaramat in prealabil. Pofta buna!
***Reteta originala pleaca de la reteta surorilor Chiappa,
pasta del papa, unde eu am inlocuit cateva ingrediente, si aspecte in preparare, mai jos filmuletul
retetei lor, in engleza***
ITALIANO
Oggi vi presenterò una ricetta veramente deliziosa che vi
farà venire l’aqualina in bocca, io l’ho chiamata tagliatelle sfiziose perché
sono veramente deliziose. :D
Ingredienti (per 4 persone):
320 gr tagliatelle, 1 porro, 150 gr pancetta affettata, 100 gr formaggio
taleggio, 2 cucchiaini di zucchero bruno, una noce di burro, sale
Preparazione: Fate bollire l’acqua con un po di sale e fate
bollire le tagliatelle secondo le indicazioni sulla confezione in modo che
siano al dente. In questo tempo (o se temete di non starci dentro il tempo
fatelo prima) fate friggere la pancetta senza olio perché ha già tanti grassi di
suo. Tagliate a rondelle il porro, fate fondere il burro in una padella poi
aggiungete lo zucchero ed il porro e fatelo rosolare finché diventi
traslucido. In questo momento dovrebbero essere pronte le tagliatelle quindi
aggiungetele in padella sopra il porro con qualche goccio d’acqua di cottura.
Aggiungete il formaggio a pezzettini e lasciatelo fondere leggermente, poi
tiratelo via dal fornello e aggiungete sopra la pancetta che avete
precedentemente sgretolato. Buon appetito!
***La ricetta è stata basata sulla ricetta delle sorelle
Chiappa, pasta del papa, dove io ho scambiato alcuni ingredienti, ed elementi della preparazione, più in basso un link con la
loro ricetta in inglese.***
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