Saturday, October 13, 2018

Placinta cu pui si ciuperci / Torta salata con pollo e funghi / Chicken and mushrooms pie




Dragi cititori,
Revin in sfarsit cu o postare gastronimica si cum vremea s-a racit putin si putem porni cuptorul, eu va prezint reteta mea pentru o placinta cu pui si ciuperci. Si de aceasta data pentru a otimiza tempistica si pentru viata mea de functionar in fiecare zi si blogger in timpul liber nu imi permite altceva, voi folosi din nou foile de placinta cumparate. Va asigur ca placinta va iesi delicioasa, doar faptul ca soacra mea m-a complimentat pentru ea spunandu-mi ca fac multe placinte delicioase dar aceasta e cea mai buna pe care am facut-o vreodata spune destul. O alta precizare, ceapa congelata pe care o vedeti in imagine nu este cumparata in aceasta stare, este o ceapa biologica pe care am curatat-o, tocat-o si apoi congelat-o pentru viitoarele folosiri, o puteti utiliza atat congelata cat si descongelata.

Ingrediente: 2 foi de placinta de patiserie, 700 gr de piept de pui, 150 gr de ciuperci la conserva stoarse, 200 gr de ceapa tocata fin, 2 galbenusuri de ou, ulei de masline extravirgin, sape, piper si cimbru

Preparare: Incingeti uleiul si adaugati carnea lasand-o sa sfaraie putin, acoperiti-o cu un capac si gatiti-o timp de 15 minute la foc mediu. Adaugati ceapa si ciupercile si gatiti totul fara capac pana cand se absoarbe apa pentru o alta jumatate de ora la foc mediu. In ultimele minute, inainte de a stinge focul adaugati sarea, piperul si cimbrul. Intindeti o foaie de placinta si adaugati compozitia peste cat mai uniform. Intindeti si cealalta foaie de placinta si asezati-o peste compozitie in mod cat mai uniform. Intepati pe alocuri cu o furculita placita si bateti galbenusurie cu care ungeti placinta. Coaceti placinta la 220 grade cu temperatura venind de jos timp de 25 de minute si alte 10 minute cu temperatura venind si de sus si de jos. Serviti placinta cu o bautura racoritoare sau un vin spumant. Pofta buna daca intentionati sa o pregatiti si voi si nu uitati sa exprimati parerile si intrebarile voastre in sectiunea comentarii de mai jos. Va astept cu drag la urmatoarea postare!



ITALIANO

Finalmente torno con un post di gastronomia e visto che il tempo si è raffreddato un po 'e possiamo usare il forno, vi presento la mia ricetta per una torta con pollo e funghi. Anche questa volta per ottimizzare i tempi e anche perché la mia vita da impiegata di ogni giorno, e blogger nel tempo libero, non mi consentono nient'altro, userò di nuovo la pasta sfoglia acquistata in commercio. Vi assicuro che la torta risulterà deliziosa, solo il fatto che mia suocera mi ha fatto i complimenti dicendomi che anche se faccio tante torte salate deliziose, questa è la migliore, credo sia sufficiente. Un'altra precisazione, la cipolla congelata che vedi nella foto non è stata comprata in questo stato, è una cipolla biologica che ho pulito, tritato e poi congelato per un uso futuro, da usare sia congelato che scongelata.

Ingredienti: 2 foglie di pasta sfoglia, 700 gr petto di pollo, 150 gr funghi in scatola sgocciolati, 200 gr cipolla tagliata fine, 2 gialli d’uovo, olio evo, sale, pepe e timo

Preparazione: Riscaldare l'olio e aggiungere la carne, lasciandola soffrigere, coprire con un coperchio e cuocere per 15 minuti a fuoco medio. Aggiungere le cipolle e i funghi e cuocere il tutto senza coperchio finché l'acqua non viene assorbita per un'altra mezz'ora a fuoco medio. Negli ultimi minuti, prima di spegnere il fuoco, aggiungere sale, pepe e timo. Stendere un foglio di pasta sfoglia e aggiungere la composizione in modo uniforme. Stendere l'altro foglio di torta e posizionarlo sopra la composizione nel modo più uniforme possibile. Fate qualche buchino qua e là con la forchetta e sbattere il tuorlo per spalmarlo sulla torta. Cuocere la torta a 220 gradi per 25 minuti con la temperatura che viene dal basso e altri 10 minuti con la temperatura che viene sia dal basso che dall'alto. Servire la torta con una bibita o un vino frizzante. Vi auguro un buon appetito e se intendete prepararla anche voi non dimenticate di lasciare le vostre domande e pareri nella sezione commenti qui sotto. Vi aspetto con affetto al prossimo post!


ENGLISH

Finally I come back with a culinary post and since the weather has cooled down a bit 'and we can use the oven, I present my recipe for a pie with chicken and mushrooms. This time also in order to optimize the process and also because my life of day to day employee, and blogger in my spare time, do not allow me anything else, I will use again the puff pastry bought on the market. I assure you that the pie will come out delicious, just the fact that my mother-in-law gave me the compliments telling me that even if I make so many delicious pies, this is the best, I think said enough about that. Another clarification, the frozen onion that you see in the picture was not bought like that, is an organic onion that I cleaned, chopped and then frozen for future use, to be used both frozen and thawed.

Ingredients: 2 sheets of puff pastry, 700 gr chicken breast, 150 g drained canned mushrooms, 200 g finely chopped onion, 2 egg yolks, extra virgin olive oil, salt, pepper and thyme

Preparation: Heat the oil and add the meat, letting it fry, cover with a lid and cook for 15 minutes over medium heat. Add the onions and mushrooms and cook all without lid until the water is absorbed for another half hour on medium heat. In the last minutes, before closing the cooker, add salt, pepper and thyme. Roll out a sheet of puff pastry and add the composition evenly. Roll out the other sheet of puuf pastry and place it over the composition as evenly as possible. Make a few small holes here and there with a fork and beat the egg yolk to spread it over the pie. Bake the pie at 220 degrees for 25 minutes with the temperature that comes from the bottom and another 10 minutes with the temperature coming both from the bottom and from the top. Serve the pie with a soda or sparkling wine. I wish you a good appetite and if you intend to prepare it, do not forget to leave your questions and opinions in the comments section below. I look forward seeing you to the next post!

























Premesse/ Premises
IT: Questo post è di mia completa creazione per quanto riguarda contenuti, foto e idee espresse. Prima di usare qualsiasi parte di questo post siete pregati di contattarmi e nel caso vi abbia ispirato per altre creazioni, chiedo cortesemente di menzionare la fonte.

37 comments:

  1. Replies
    1. Thank you very much dear for your visit and comment.

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  2. Thank you for the wonderful recipe! It must be really delicious!
    http://www.recklessdiary.ru

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  3. Oh that look delicious!
    https://freshisyummy.blogspot.com/2018/10/halloween-inspirations-2018.html

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  4. Petto di pollo e funghi è un abbinamento che amo particolarmente.... 😍😍

    https://nettaredimiele.blogspot.com

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  5. Thanks for sharing the recipe! ;)

    Shoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram

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  6. It must be very delicious! The pictures are amazing!

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    Replies
    1. It is really delicious. Thank you for your comment.

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  7. Ce bine arata,SA sti ca am SA incerc reteta !🍁🍁🍁

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  8. Looks amazing!
    I`m your new subscriber in Google+
    Follow back? Sunny Eri: beauty experience

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  9. Dall'aspetto sembra essere davvero squisita, voglio provarla! Grazie per la condivisione, un bacione :)

    https://giadaspacebeauty.blogspot.it

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    Replies
    1. è veramente molto buona, credo che ti piacerà!

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  10. Yum yum, i have to try that recipe. Kisses!

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  11. I love such kind of pies and I think really this pie is perfect for the colder weather! And if there are mushrooms and onions in a dish I genereally cannot say 'no' :) Thanks a lot for sharing this recipe!
    xx Rena
    www.dressedwithsoul.com

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    Replies
    1. I also love onions and mushrooms and pies are indeed perfect for colder seasons.

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  12. This looks so appetizing! I have to try your recipe:)

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  13. It looks yummy but I will have to put something else instead of chicken - I am vegetarian xx

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    Replies
    1. In that case you can put some veggies, pumpkin, eggplant or whatever you like most.

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  14. Hmmm the food looks so tasty :)
    Lovely my dear.

    take a look at my BLOG and my INSTAGRAM

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  15. you explained it so well flo! i am vegetarian but will show it my friends!

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    1. Dear Megha, just as said before to another person, you can replace chicken with pumpkin, eggplants, leek, etc. If you decide to use leek, please reduce the quantity of onions.

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  16. E se lo dice la suocera, il successo è assicurato! Anche io mi trovo bene con la pasta sfoglia già pronta. Ottima ricetta!

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    Replies
    1. Eh si, la sfoglia pronta è anche più facile da usare.

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  17. Thanks for your wonderful recipe! It must be really delicious...😊
    Camdandusler.blogspot.com

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