Salutare dragilor,
Astazi revin in sfarsit cu o postare culinara, dar, supriza,
nu este o mancare ci un desert! Stiti foarte bine ca eu rar fac prajituripentru
ca nu ma pricep la aluaturi si dospit iar acum vremea nu e cea mai buna pentru
a tine cuptorul pornit asadar am ales sa va vorbesc un desert de fructe. Nu, nu
este banala macedonie ci este un desert foarte bun si care in acelasi timp ne
permite sa nu aruncam fructele mature. De cate ori nu ati avut banane pe care
le-ati uitat si s-au copt un pic cam mult? In aceste cazuri de obicei aruncati
fructul pentru ca in general bananele moi nu plac nimanui. Iata un mod pentru a
gusta si bananele rascoapte, este simplu, usor, rapid si foarte gustos!
Ingrediente (pentru 2 persoane): 2 banane foarte coapte
taiate in cercuri groase, daca dispuneti de mai multe, mariti si cantitatea de
mere si invitati si prietenii, 3 mere rosii tari fara coaja taiate in bucati
groase pornind de la jumatate, 1 esenta de rom, 30 gr de zahar brun
Preparare: Dizolvati zaharul intr-o cana mica cu 100 ml de
apa calda si adaugati esenta de rom. Intr-o tigaie antiaderenta asezati merele
si turnati apa cu zahar si esenta de rom. Gatiti astfel timp de 5 minute cu
capac la foc lent. Cand merele incep sa se inmoaie, adaugati si bananele si mai
gatiti cateva minute amestecand cu grija pentru a nu fragmenta banana. Puteti
servi cu putin zahar pudra sau cum am facut eu in imagine cu fulgi de
ciocolata. Pofta buna la desert!
ITALIANO
Ciao carissimi,
Oggi finalmente ritorno con una post culinario, ma la
sorpresa non è un cibo ma un dolce! Sapete benissimo che raramente faccio dolci
perché non sono brava a fare impasti e a far lievitare e soprattutto adesso che
il tempo non è il massimo per tenere acceso il forno, quindi ho deciso di
parlarvi di un dessert alla frutta. No, non è la solita macedonia, ma è un
ottimo dessert e allo stesso tempo ci consente di non buttare la frutta matura.
Quante volte non avete avuto delle banane di cui vi siete dimenticati e sono
diventate troppo mature?Di solito in questi casi il frutto viene buttato via
perché a nessuno piace le banane troppo morbide. Ecco un modo per recuperare le
banane troppo mature, è semplice, facile, veloce e molto gustoso!
Ingredienti (per 2 persone): 2 banane troppo mature tagliate
a cerchi spessi, se ne avete di più, aumentate la quantità di mele e anche di
ospiti e amici, 3 mele rosse dure senza buccia tagliate a pezzi grossi partendo
da metà, 1 essenza di rum, 30 grammi di zucchero di canna
Preparazione: sciogliere lo zucchero in una piccola tazza
con 100 ml di acqua tiepida e aggiungere l'essenza di rum. In una padella
antiaderente mettere le mele e versare l'acqua con lo zucchero e il rum.
Cuocere per 5 minuti a fuoco lento. Quando le mele iniziano ad ammorbidirsi,
aggiungi le banane e cuocere per qualche altro minuto mescolando con cura per
evitare di schiacciare la banana. Potete servirle con un po 'di zucchero a velo
o come ho fatto io nella foto, con scaglie di cioccolato. Buon appetito per il deserto!
ENGLISH
Hello my
darlings,
Today I finally
return with a culinary post, but surprise is not a food but a dessert! You know
very well that I rarely make sweets because I'm not good at making dough and
leavening and especially now that time is not the best to keep the oven on, so
I decided to talk to you about a fruit dessert. No, it is not the usual fruit
salad, but it is a great dessert and at the same time allows us not to throw
ripe fruit. How many times have you not had bananas you have forgotten and
become too ripe? Usually in these cases the fruit is thrown away because nobody
likes the bananas too soft. Here is a way to recover overripe bananas, it's
simple, easy, fast and very tasty!
Ingredients
(for 2 people): 2 overripe bananas cut in thick circles, if you have more,
increase the amount of apples and even guests and friends, 3 hard red apples
without peel cut into large pieces starting from half, 1 essence of rum, 30
grams of brown sugar
Preparation:
dissolve the sugar in a small cup with 100 ml of lukewarm water and add the
essence of rum. In a non-stick pan put the apples and pour the water with the
sugar and the rum. Cook for 5 minutes on low heat. When the apples begin to
soften, add the bananas and cook for a few more minutes, stirring carefully to
avoid crushing the banana. You can serve them with a little 'icing sugar or as
I did in the picture, with chocolate chips. Good appetite for the desert!
Premesse/
Premises
IT: Questo post è
di mia completa creazione per quanto riguarda contenuti, foto e idee espresse.
Prima di usare qualsiasi parte di questo post siete pregati di contattarmi e
nel caso vi abbia ispirato per altre creazioni, chiedo cortesemente di
menzionare la fonte.
Thanks for the great post) Have a nice evening)
ReplyDeleteThank you very much myvdear friend.
DeleteMi sembra una buona idea! Un abbraccio!
ReplyDeleteMmmmm que ricooo! Me encanta
ReplyDeleteI hope you will like it!
DeleteI feel so hungry! It looks yummy <3 Wonderful post dear <3
ReplyDeleteBeauty and Fashion Freaks
Thank you very much for your visit and comment.
DeleteThanks a lot :D
ReplyDeleteooohn, so delicious :D I'm really curious to tryyy!
NEW FASHION POST | TREND ALERT: WHITE? WHITE IS LOVE!!! :O
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Hope you will like it, thank you for your comment.
DeleteLooks so delicious!
ReplyDeleteKathy's delight
Thank you my dear Katarina.
DeleteSembra buonissimo! ^_^
ReplyDeleteGrazie cara!
DeleteOttima idea e sembra deliziosa!
ReplyDeleteKisses, Paola.
Expressyourself
Tante grazie cara Paola!
DeleteAnche io avrei optato per le scaglie di cioccolato che ci stanno benissimo!Brava Flo, nemmeno a me piace buttare il cibo. Un abbraccio!
ReplyDeleteSono molto contenta di pensarla allo stesso modo. Baci!
DeleteIt looks so appetizing! My favorite sort of desserts - healthy and yummy:)
ReplyDeleteIt really is healthy and yummy, thanks dear for your appreciation.
DeleteYummy :)
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThanks a lot for the interesting post) Have a nice weekend)
ReplyDeleteThank you very much my dear!
DeleteBuona serata Flo!
ReplyDeleteKisses, Paola.
Expressyourself
Grazie cara!
DeleteThanks a lot for the interesting recipe)
ReplyDeleteHave a nice Friday)
www.recklessdiary.ru
Thznk you very much dear Anya!
Deleteomg this looks mouth watering. i dont take rum. what can i replace with?
ReplyDeleteIt is not rum dear Megha, it's just a rum flavouring, you can replace it with any flavouring of your choice lemon, orange cinnamon, ecc.
DeleteMi piace molto la frutta, ottimo dessert!
ReplyDeleteGrazie cara, mi sento molto onorata del tuo apprezzamento.
DeleteOlá Flo,
ReplyDeleteFicou lindíssimo o prato.. e fiquei com vontade de fazer!! Achei a sua receita bem fácil, vou preparar e depois te conto.
Um beijo,
My Pure Style x My Instagram x My Facebook
Thank you very much dear, I really appreciate your comment.
Deleteda provare! Grazie per questa ricetta. Adoro la frutta, e tuo dolce alla frutta sembra delizioso.
ReplyDeletehttps://modaodaradosti.blogspot.com/
Grazie cara Ivana, è veramente un dolce buono e semplice!
DeleteThis looks truly delicious! Yummy. :D
ReplyDeletewww.thefancycats.pt
Thank you very much dear!
DeleteLooks yummy. A must try.
ReplyDeleteHope you will like it.
DeleteThanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further write ups thanks once again.
ReplyDeleteWaterman pen
Thank you very much.
DeleteYum yum, I have such a sweet tooth, dessert is my favourite xx
ReplyDeletehttp://www.thatnewdress.com
I am really glad you like it.
DeleteDear Flo, this is a wonderful idea for using bananas that are too ripe! Thanks for sharing, I definitely will keep this into my mind as it is always a pity when bananas are too ripe ... Happy weekend!
ReplyDeletexx Rena
www.dressedwithsoul.com
I am glad you too find useful tgis recipe. See you soon!
DeleteUn dolcetto interessante, magari potrei sostituire la banana con cosa? Sono intollerante a quel frutto! :(
ReplyDeleteMi dispiace molto saperlo, credo che potresti sostituirlo con l'ananas, cambierà molto anche il gusto ma l'idea è quella di non buttare la frutta troppo matura e questo spesso succede anche con l'ananas.
DeleteThank you very much dear, I am very curious to discover your blog.
ReplyDelete