Salutare dragelor si dragilor, astazi va prezint din nou o
reteta usoara de preparat, sanatoasa si dietetica. Vara din pacate vor fi asa
cam toate retetele ce vi le prezint, pentru ca sunt izgonita din bucatarie de
caldura tipica acestui moment al anului dar nu din acest motiv nu sunt
sanatoase si gustoase. Iata asadar, omleta de albusuri cu dovlecei verzi.
Ingrediente: (pentru 2 persoane) 4 albusuri de oua, 2
dovlecei de dimensiune mica, sare, piper, 2 linguri de ulei me masline
extravirgin.
Preparare: Taiati fin dovlecelul, felii sau cubulete, bateti
albusurile dar nu le faceti chiar spuma. Intr-o tava mica de hena, ungeti
fundul tavii (pe interior :P ) cu uleiul de masline, apoi asezati dovlecelul
tocat, il condimenati cu sare si piper si adaugati peste albusurile aproape
spuma. Bagati totul la cuptor la 200° pentru 15 minute (intr-un cuptor deja
incalzit). O puteti servi alaturi de o salata de rosii. Pofta buna!
ITALIANO
Salve carissime e carissimi, oggi vi presenterò un altra
ricetta facile da preparare, sana e dietetica. D’estate, sfortunatamente quasi
tutte le ricette che vi presenterò saranno più o meno cosi perché il caldo di
questo periodo non mi permette di passare troppo tempo in cucina, però, non per
questo non possono essere sane e saporite. Ecco a voi quindi, l’omelette di
albumi con zucchini.
Ingredienti: (per 2 persone) 4 albumi d’uova, 2 zucchini
piccoli, sale, pepe, 2 cucchiai d’olio d’oliva extravergine.
Preparazione: Tagliate finemente i zucchini, a fettine o
cubetti, lavorate con un frusta gli albumi però non montateli come per una
torta. In una pirofila di piccole dimensioni distribuite l’olio sul fondo della
pirofila (al interno :P ), adagiate i zucchini affettati, conditeli con sale e
pepe e aggiungete gli albumi quasi schiuma. Infornate a 200° per 15 minuti (in
un forno preriscaldato). La potete servire insieme ad una insalata di pomodori.
Buon appettito!
ENGLISH
Hello my dear readers, today I will introduce another recipe healthy, dietetic
and easy to prepare. During summer, unfortunately, almost all the recipes that
I will present will be more or less so because the heat of this period does not
allow me to spend too much time in the kitchen, though, not for this it can’t be
healthy and tasty. Here it is then, the omelet with egg whites and zucchini.
Ingredients:
(for 2 people) 4 egg whites, 2 small zucchini, salt, pepper, 2 tablespoons of
extra virgin olive oil
Preparation:
Finely chop the zucchini into slices or cubes, work with a whisk the egg
whites, however, not mount them as for a cake. In a small baking dish spread
the oil on the bottom of the pan (on the inside :P ), lay the zucchini, season
them with salt and pepper and add the egg whites almost foam. Bake at 200 ° for
15 minutes (in a preheated oven). It can be served along with a tomato salad.
Bon appetit!
Premesse/
Premises
Questo post è di mia completa creazione per quanto
riguarda contenuti, foto e idee espresse. Prima di usare qualsiasi parte di
questo post siete pregati di contattarmi e nel caso vi abbia ispirato per altre
creazioni, chiedo cortesemente di menzionare la fonte.
No comments:
Post a Comment
Thank you for your visit! If you wish to leave a comment I would be very happy to know your thoughts. DO NOT leave links, I will delete when possible. By comenting you agree to the Privacy Policy of this blog, linked above. Every user is responsible for his/her words, however comments incouraging agression, bullying or bad conduct are not welcomed. I inform you that according to the new GDRP, the information you provide on your comments are visible to all my blog readers and visitors. It also might be available on Google and all other platforms where sharing is possible. By posting a comment on my blog you agree to the visibility and sharing of your informations through these methods. I also inform you that the moderation of the comments is activated for this blog. For more info about how your informations are treated please consult the privacy and cookie policy of this blog. You can comment using your Google account, name and URL or as anonymous. The blog administrator won't use or sell your infromations to third parties.