Thursday, August 4, 2016

Omleta din albusuri si dovlecei / Egg whites and zucchini omelet / Omelette di albumi e zucchini



Salutare dragelor si dragilor, astazi va prezint din nou o reteta usoara de preparat, sanatoasa si dietetica. Vara din pacate vor fi asa cam toate retetele ce vi le prezint, pentru ca sunt izgonita din bucatarie de caldura tipica acestui moment al anului dar nu din acest motiv nu sunt sanatoase si gustoase. Iata asadar, omleta de albusuri cu dovlecei verzi.

Ingrediente: (pentru 2 persoane) 4 albusuri de oua, 2 dovlecei de dimensiune mica, sare, piper, 2 linguri de ulei me masline extravirgin.

Preparare: Taiati fin dovlecelul, felii sau cubulete, bateti albusurile dar nu le faceti chiar spuma. Intr-o tava mica de hena, ungeti fundul tavii (pe interior :P ) cu uleiul de masline, apoi asezati dovlecelul tocat, il condimenati cu sare si piper si adaugati peste albusurile aproape spuma. Bagati totul la cuptor la 200° pentru 15 minute (intr-un cuptor deja incalzit). O puteti servi alaturi de o salata de rosii. Pofta buna!

ITALIANO
Salve carissime e carissimi, oggi vi presenterò un altra ricetta facile da preparare, sana e dietetica. D’estate, sfortunatamente quasi tutte le ricette che vi presenterò saranno più o meno cosi perché il caldo di questo periodo non mi permette di passare troppo tempo in cucina, però, non per questo non possono essere sane e saporite. Ecco a voi quindi, l’omelette di albumi con zucchini.

Ingredienti: (per 2 persone) 4 albumi d’uova, 2 zucchini piccoli, sale, pepe, 2 cucchiai d’olio d’oliva extravergine.

Preparazione: Tagliate finemente i zucchini, a fettine o cubetti, lavorate con un frusta gli albumi però non montateli come per una torta. In una pirofila di piccole dimensioni distribuite l’olio sul fondo della pirofila (al interno :P ), adagiate i zucchini affettati, conditeli con sale e pepe e aggiungete gli albumi quasi schiuma. Infornate a 200° per 15 minuti (in un forno preriscaldato). La potete servire insieme ad una insalata di pomodori. Buon appettito!

ENGLISH
Hello my dear readers, today I will introduce another recipe healthy, dietetic and easy to prepare. During summer, unfortunately, almost all the recipes that I will present will be more or less so because the heat of this period does not allow me to spend too much time in the kitchen, though, not for this it can’t be healthy and tasty. Here it is then, the omelet with egg whites and zucchini.

Ingredients: (for 2 people) 4 egg whites, 2 small zucchini, salt, pepper, 2 tablespoons of extra virgin olive oil


Preparation: Finely chop the zucchini into slices or cubes, work with a whisk the egg whites, however, not mount them as for a cake. In a small baking dish spread the oil on the bottom of the pan (on the inside :P ), lay the zucchini, season them with salt and pepper and add the egg whites almost foam. Bake at 200 ° for 15 minutes (in a preheated oven). It can be served along with a tomato salad. Bon appetit! 




Premesse/ Premises
Questo post è di mia completa creazione per quanto riguarda contenuti, foto e idee espresse. Prima di usare qualsiasi parte di questo post siete pregati di contattarmi e nel caso vi abbia ispirato per altre creazioni, chiedo cortesemente di menzionare la fonte.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your visit! If you wish to leave a comment I would be very happy to know your thoughts. DO NOT leave links, I will delete when possible. By comenting you agree to the Privacy Policy of this blog, linked above. Every user is responsible for his/her words, however comments incouraging agression, bullying or bad conduct are not welcomed. I inform you that according to the new GDRP, the information you provide on your comments are visible to all my blog readers and visitors. It also might be available on Google and all other platforms where sharing is possible. By posting a comment on my blog you agree to the visibility and sharing of your informations through these methods. I also inform you that the moderation of the comments is activated for this blog. For more info about how your informations are treated please consult the privacy and cookie policy of this blog. You can comment using your Google account, name and URL or as anonymous. The blog administrator won't use or sell your infromations to third parties.

Recommended post

Solo cose belle Maggio 2024

Ciao carissimi amici e lettori,  Oggi ritorno con un nuovo post per condividere con voi le cose belle del mese di maggio. La maggior parte d...